Абонамент за бюлетин
Ракът и новата биология на водата
-5%

Ракът и новата биология на водата

ISBN: 9786197718003
Издател: Дилок
Издадена: 2023
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 21.00 лв.
Цена: 19.95 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето
Новаторски поглед върху ролята на водата в живите организми, който в крайна сметка ни доближава до отговора на загадката за етиологията, терапията и лечението на рака. Когато президентът Никсън започва войната срещу рака с подписването на Националния закон за борбата с рака от 1971 г. и отпускането на милиарди долари за научни изследвания, това предизвика вълна от обещания, че лекът е наблизо. Изследователския Естаблишмънт тръбеше за откриването на онкогените, за които се предполагаше, че причиняват рак. Веднага след като онкогените бъдат идентифицирани, а пациентите с рак лекувани по съответния начин, ракът щеше да остане в историята.

Петдесет години по-късно е ясно, че войната срещу рака се е провалила въпреки всичко, в което раковата индустрия иска да вярваме. Новите диагнози продължават да нарастват; заради рака в момента на един от всеки трима души в САЩ може да се наложи да се бори за живота си. За повечето често срещани видове рак откриването на онкогени не е променило лечението: ние все още лекуваме със същата стара триада на отстраняване (хирургия), изгаряне (радиация) или отравяне (химиотерапия).

В Ракът и новата биология на водата д-р Томас Кауан твърди, че този провал е бил неизбежен, защото теорията за онкогена е неправилна или поне непълна и се основава на погрешна концепция на биологията, в която ДНК контролира нашата клетъчна функция и следователно нашето здраве. Вместо това - пише д-р Кауан - соматичните мутации, наблюдавани в раковите клетки, са резултат от клетъчно влошаване, което няма много общо с онкогените, ДНК или дори клетъчното ядро. Основната причина е метаболитна дисфункция, която влошава структурираната вода, формираща основата на цитоплазмата и следователно клетъчното здраве.

Въпреки неуспеха на медицинската наука да сложи край на страданието или да изпълни обещанията си, продължава да е незаконно лекарите да предписват нещо различно от стандарта за грижа за своите онкологични пациенти, без значение колко опасен и неефективен може да е този стандарт и въпреки факта, че съществуват по-нежни, по-ефективни и по-обещаващи терапии, макар д-р Кауан да признава, че всички те се нуждаят от повече изследвания. Ракът и новата биология на водата е страстен призив от дългогодишен лекар, че тези обещаващи терапии заслужават нашето внимание и парични средства за изследвания, и че пациентите имат право на информация, избор и медицинска свобода по въпросите на собствения си живот и смърт.

---------------
Д-р Кауан представя провокативен обзор на философията на медицината във връзка с проблема на рака. Той обсъжда редица алтернативни и нетоксични онкологични терапевтични стратегии, които са особено релевантни в светлината на една провалила се медицинска система.
Проф. д-р Томас Сейфрийд, Бостън Колидж; автор на Cancer as a Metabolic Disease

Ракът е озадачавал поколения лекари и продължава да озадачава и да обърква. Аз обаче вярвам в клиничния опит и д-р Кауан има богат клиничен опит, който да сподели. Както обикновено, неговото мислене е неконвенционално и убедително. Тази книга утвърждава, че отговорът на загадката на рака ще се намери единствено в природата и в природните средства за подпомагане на тялото да се самоизцели.
Д-р Наташа Кембъл-Макбрайд, автор на Gut and Psychology Syndrome

Книги, подобни на "Ракът и новата биология на водата"

Неподвластни на времето

Неподвластни на времето

Роуз Ан Кени

24.00 лв.
ТЕС: Науката зад метода потупване
-10%

ТЕС: Науката зад метода потупване

Д-р Пета Стейпълтън

19.80 лв.
Стареене и дълголетие
-10%

Стареене и дълголетие

Владимир Овчаров

18.00 лв.
Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване
-10%

Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване

Евгени Щадилов

9.89 лв.
Аз и моето сърце. Лечение и профилактика на инфаркта и инсулта
-10%

Аз и моето сърце. Лечение и профилактика на инфаркта и инсулта

Дима Шулман

9.89 лв.

Други книги от Д-р Томас Кауан

Коментари за "Ракът и новата биология на водата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах