Абонамент за бюлетин
Пътят към просветлението
-10%

Пътят към просветлението

ISBN: 9789544745967
Издател: Кибеа
Издадена: 2013
Брой страници: 296
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Източни учения
Негово светейшество Далай Лама, Тензин Гяцо, е роден през 1935 г. в селско семейство в североизточен Тибет. На двегодишна възраст той е разпознат като превъплъщение на предшественика си, Тринадесетия Далай Лама. Най-известният будистки лидер пътува из целия свят и навсякъде красноречиво и убедително говори в името на религиозната търпимост, добрината, състраданието, уважението към околната среда и преди всичко, световния мир. Живее в Дхарамсала, Индия.

Джефри Хопкинс вече десет години е преводач и интерпретатор на Далай Лама. Будистки учен и автор на повече от четиридесет книги и преводи, той е почетен професор по тибетология и будизъм в Университета на Вирджиния.

-----------------

В книгата си „Пътят към просветлението“ Негово светейшество Далай Лама прави задълбочено изследване на основите на будизма, предоставяйки на читателите достъпен и практически подход към вековните въпроси: Как да се освободим от страданието? Как да постигнем трайно щастие и покой?

Позовавайки се на традиционните будистки медитативни практики и на примери от днешния изпълнен с проблеми свят, той ни предлага упражнения стъпка по стъпка, които да подпомогнат духовното ни развитие, както и показатели, бележещи напредъка ни. Следвайки духовните практики, очертани в книгата, можем да се научим как да заменим негативните чувства с положителни нагласи и да поемем по пътя, водещ към по-извисено състояние – и вътре в себе си, и в големия свят.

Изпъстрена с примери от личния живот и преживяванията на Далай Лама – посветил се на учението мислител, политически лидер и носител на Нобелова награда за мир – книгата „Как да постигнем просветление“ дава на читателя цялата мъдрост, подкрепа, наставления и вдъхновение, които са му необходими, за да постигне пълноценен духовен живот.

Това е забележителна и вдъхновяваща книга, която ще бъде приятно четиво за хора от всякакви вероизповедания. Независимо от своето ниво на духовното развитие, читателите ще бъдат запленени от изпълнените с любов и прямота думи на Далай Лама.

Книги, подобни на "Пътят към просветлението"

Вселената в един атом - среща между наука и духовност
-5%

Вселената в един атом - среща между наука и духовност

Далай Лама

18.05 лв.
Будистки притчи
-5%

Будистки притчи

Огняна Иванова

20.90 лв.
Сърцето на будисткото учение
-5%

Сърцето на будисткото учение

Тик Нят Хан

18.91 лв.
Сърцето на будисткото учение - твърда корица
-5%

Сърцето на будисткото учение - твърда корица

Тик Нят Хан

22.71 лв.
Малка книга за суфизма

Малка книга за суфизма

Хаснейн Варис

14.95 лв.

Други книги от Далай Лама

Коментари за "Пътят към просветлението"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах