Абонамент за бюлетин
Пътешественик в Средната земя
-10%

Пътешественик в Средната земя

ISBN: 9786191933228
Издател: Artline
Издадена: 2023
Брой страници: 192
Корица: Твърда
Език: Български
Националност: Канадска
Размери: 19.00x24.00
Корична цена: 40.00 лв.
Цена: 36.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Средната земя е нанесена на картата, а пътуванията на Билбо и Фродо са разучени в дълбочина, но голяма част от фантастичния свят на Дж. Р. Р. Толкин все пак остава неизследвана

„Пътешественик в Средната земя“ представлява пешеходна обиколка на Средната земя, която събира не само ключовите места от Толкиновите истории, а и онези току отвъд хълма или хоризонта. Вниманието се насочва към конкретни събития от книгите на Толкин – битки от различните епохи, които са станали почти легендарни по времето, когато се развива действието във „Властелинът на пръстените“ ; изгубени кралства и древни митове, както и места, за които само се загатва: кралства далече на север и земи отвъд моретата.

Живописните скици се преплитат с наблюденията на художника, който рисува картини както с думи, така и с молив. Наред с това авторът си припомня и за работата си с Питър Джаксън по трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ . Съчетавайки концептуални творби, създадени за филмите, наличните произведения за Средната земя и десетките нови картини и скици, поместени единствено в тази книга, „Пътешественик в Средната земя“ ще поведе читателя на уникално и незабравимо пътешествие из вълшебния свят на Толкин.

----------------------------
Джон Хау е роден през 1957 г. във Ванкувър, Канада. През 1976 г. се мести във Франция и завършва специалност „Илюстрация“ в Колежа за декоративни изкуства в Страсбург. Илюстрирал е множество детски книги, но е най-известен с календарите, обложките за книги, картите и плакатите, свързани с творчеството на Толкин. През 1998 г. прекарва около година в Нова Зеландия и работи като концептуален художник по нашумялата филмова трилогия „Властелинът на пръстените“, режисирана от Питър Джаксън. През 2009 г. се връща в Нова Зеландия, за да работи по филмовата трилогия „Хобит“.

Книги, подобни на "Пътешественик в Средната земя"

Сянката на лисицата

Сянката на лисицата

Джули Кагава

24.99 лв.
Сияйно проклятие

Сияйно проклятие

Елизабет Лим

26.00 лв.
Този чаровен мъж

Този чаровен мъж

С. К. Макдонъл

25.00 лв.
Зората на Оникса
-10%

Зората на Оникса

Кейт Голдън

20.70 лв.
Странстващата Земя
-10%

Странстващата Земя

Лиу Цъсин

22.50 лв.

Други книги от Джон Хау

Коментари за "Пътешественик в Средната земя"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах