Абонамент за бюлетин
Пътешественик в Средната земя
-10%

Пътешественик в Средната земя

ISBN: 9786191933228
Издател: Artline
Издадена: 2023
Брой страници: 192
Корица: Твърда
Език: Български
Националност: Канадска
Размери: 19.00x24.00
Корична цена: 40.00 лв.
Цена: 36.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Средната земя е нанесена на картата, а пътуванията на Билбо и Фродо са разучени в дълбочина, но голяма част от фантастичния свят на Дж. Р. Р. Толкин все пак остава неизследвана

„Пътешественик в Средната земя“ представлява пешеходна обиколка на Средната земя, която събира не само ключовите места от Толкиновите истории, а и онези току отвъд хълма или хоризонта. Вниманието се насочва към конкретни събития от книгите на Толкин – битки от различните епохи, които са станали почти легендарни по времето, когато се развива действието във „Властелинът на пръстените“ ; изгубени кралства и древни митове, както и места, за които само се загатва: кралства далече на север и земи отвъд моретата.

Живописните скици се преплитат с наблюденията на художника, който рисува картини както с думи, така и с молив. Наред с това авторът си припомня и за работата си с Питър Джаксън по трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ . Съчетавайки концептуални творби, създадени за филмите, наличните произведения за Средната земя и десетките нови картини и скици, поместени единствено в тази книга, „Пътешественик в Средната земя“ ще поведе читателя на уникално и незабравимо пътешествие из вълшебния свят на Толкин.

----------------------------
Джон Хау е роден през 1957 г. във Ванкувър, Канада. През 1976 г. се мести във Франция и завършва специалност „Илюстрация“ в Колежа за декоративни изкуства в Страсбург. Илюстрирал е множество детски книги, но е най-известен с календарите, обложките за книги, картите и плакатите, свързани с творчеството на Толкин. През 1998 г. прекарва около година в Нова Зеландия и работи като концептуален художник по нашумялата филмова трилогия „Властелинът на пръстените“, режисирана от Питър Джаксън. През 2009 г. се връща в Нова Зеландия, за да работи по филмовата трилогия „Хобит“.

Книги, подобни на "Пътешественик в Средната земя"

Този чаровен мъж

Този чаровен мъж

С. К. Макдонъл

25.00 лв.
Деца на времето, книга 1
-10%

Деца на времето, книга 1

Ейдриън Чайковски

31.50 лв.
Владенията на краля на Аврора, книга 2
-5%

Владенията на краля на Аврора, книга 2

Ниша Дж. Тули

23.66 лв.
Невеста
-5%

Невеста

Али Хейзълууд

18.91 лв.
Един тъмен прозорец
-10%

Един тъмен прозорец

Рейчъл Гилиг

25.20 лв.

Други книги от Джон Хау

Коментари за "Пътешественик в Средната земя"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах