Абонамент за бюлетин
Просветление за всеки ден
-10%

Просветление за всеки ден

Издател: Кибеа
Издадена: 2013
Брой страници: 216
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Източни учения
Тази книга е вашата възможност за членство в Клуба на костенурката – да отстъпите от бързата лента на житейската суматоха, да се огледате в себе си и около себе си, да задълбочите връзката си със собствения аз, а също така и с хората край вас.

Забавеният ход ще ви помогне да опознаете по-дълбоко вътрешната си кауза и всичко, което действително искате да постигнете. Ще ви помогне да успокоите скитащия си ум и да се освободите от критики, преценки и сравнения.
Когато намалим скоростта, се отваря повече време да правим нещата, които наистина искаме да правим. Можем да се вглеждаме в детайлите по пътя си, да се чувстваме повече свързани със собственото си тяло и съзнание, с всичко наоколо. Забавената крачка ни позволява истински да наблюдаваме света и да започнем да го разбираме. А свързаността и разбирането са най-доброто в живота ни, казва Негово светейшество Гялванг Друкпа, съвременен духовен водач с неизброим брой последователи. Посланието му е да стъпваме леко и с благодарност по своя път, да се наслаждаваме на пейзажа, да развиваме смирение и състрадание в сърцето си, да бъдем безстрашни в трудни времена.

И няма нужда да се водят нескончаеми битки за „успех“, които не носят чувство на свобода или щастие, а само попарени очаквания и разочарование. Няма нужда да бъдем „съвършени“, нито да налагаме това бреме върху плещите на другите. Разбирането, че сме достатъчно добри, ни избавя от страха и ни помага да се освободим от излишното в живота си – а това е най-добрият начин да изпълним сърцата си с щастие.

-----------------

Негово светейшество днешният Гялванг Друкпа (www.drukpa.org) е водач на школата Друкпа в будизма – една от основните духовни традиции в Хималаите. Известна още като Орден на дракона, тя се е зародила преди хиляда години в Индия и се е разпространила в необятните хималайски райони. Днес центрове за уединение на Друкпа можем да намерим в цяла Европа, Азия, Северна и Южна Америка.
Сега Негово светейшество Гялванг Друкпа, който разпространява учението повече от тридесет години по целия свят, ръководи многобройни благотворителни проекти, свидетелстващи за същността на посланието и мисията на Друкпа. Той е основател на международната хуманитарна организация „Живей, за да обичаш“ (www.live2love.org), чиято задача е да популяризира петте насоки, в които да намери израз на състраданието в съвременния свят: опазване на околната среда, помощ за нуждаещите се, образование, медицинско обслужване и съхраняване на културното наследство. За активните си проекти във всички категории Негово светейшество е удостоен
с наградата „Цели на развитие за хилядолетието“ на ООН (Ню Йорк, септември 2010), както и с наградата „Зелен герой“, връчена му от президента на Индия, Пратибха Патил, в Ню Делхи, Индия (декември 2011).
Всяка година Негово светейшество води стотици хора на „еко пътуване“ – „Пад ятра“ (което на санскрит ще рече „духовно пътуване пеша“). То продължава от един до три месеца и обхваща стотици километри. По пътя си участниците събират пластмасови отпадъци, за да разпространяват посланието за опазване на околната среда.
През 2010 г. вдъхновени последователи на Друкпа организираха масово
засаждане на дървета в Хималаите, което подобри световния рекорд на Гинес: за тридесет и три минути бяха засадени 50 033 дървета.

Книги, подобни на "Просветление за всеки ден"

Будистки притчи
-5%

Будистки притчи

Огняна Иванова

20.90 лв.
Сърцето на будисткото учение
-5%

Сърцето на будисткото учение

Тик Нят Хан

18.91 лв.
Сърцето на будисткото учение - твърда корица
-5%

Сърцето на будисткото учение - твърда корица

Тик Нят Хан

22.71 лв.
Малка книга за суфизма

Малка книга за суфизма

Хаснейн Варис

14.95 лв.
Медитации
-10%

Медитации

Джиду Кришнамурти

10.80 лв.

Други книги от Гялванг Друкпа

Коментари за "Просветление за всеки ден"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах