Абонамент за бюлетин
Прокълнатите кралици
-10%

Прокълнатите кралици

ISBN: 9786191642403
Издател: Enthusiast
Издадена: 2017
Брой страници: 512
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, История, Обща световна история, Биографична литература
Френската корона е корона от тръни.
Евгения де Монтихо, императрица на французите

Императрица Сиси, Мария-Антоанета, Кристина Шведска, Евгения де Монтихо, кралица Виктория, Александра Романова.

Животът на тези шест кралици не е приличал на вълшебна приказка. Безброй филми и романи са ни показвали съдбата им и най-вече привлекателните страни от живота им, но всички те са преживели и много нещастия. Общото между тях е самотата, носталгията, липсата на любов и разочарованието, че не могат да дарят наследник на държавата. Изпитали са болката от смъртта на децата си, огорчението от разбитите си бракове и са се чувствали странници в кралските дворове, където не са били приети радушно.

Някои, като Сиси, са станали владетелки против волята си, други, като Кристина Шведска, са скандализирали съвременниците си с екстравагантното си поведение и със стремежа си към свобода. Мария-Антоанета и Александра Романова завършили живота си по много трагичен начин, а кралица Виктория и Евгения де Монтихо изиграли ролята си с изключително достойнство.

Чрез личните им дневници и семейната им кореспонденция Кристина Морато ни разкрива човешкото лице на тези шест владетелки, които не са имали възможност да избират съдбата си.

Ексцентрични, капризни, непримирими, амбициозни... Зад блясъка на житейския път, изпълнен с привилегии, богатство и власт, всички те са били жени от плът и кръв, принудени да носят на плещите си тежкото бреме на цели империи.

-------------------

Кристина Морато е родена през 1961 г. в Барселонa. Завършва журналистика в родния си град. Още съвсем млада, преди да завърши висшето си образование, започва да пътува като военен репортер в различни горещи точки в Централна Америка. Впоследствие решава да продължи да обикаля света с фотоапарата си, но акцентът в репортажите й вече е положението на жената в развиващите се страни. Тази нейна мисия я отвежда в Африка, Азия и Южна Америка. През 2005 г. се озовава за първи път в Близкия изток и този район се превръща в място на действието на две от книгите й.

През всичките тези години тя редува пътешествията с работата си на журналист, режисьор на телевиозионни предавания и сътрудник в радиото. А желанието й да извади от забвение историите на велики пътешественички и изследователки я подтиква да публикува книгите си „Безстрашни пътешественички и авантюристки”, „Кралиците на Африка”, „Дамите от Изтока”, „Пленница в Арабския полуостров”, които се радват на нестихващ интерес сред читателите и на високата оценка на критиката.

През 2010 г. излиза книгата й „Непокорните диви”, в която разказва историите на седем изключителни жени и която й печели много нови почитатели и в България.
Кристина Морато е основател и настоящ вицепрезидент на Испанското географско дружество и член на Британското кралското географско дружество.

-------------------

Мисля, че заглавието, което са избрали не е много подходящо. Тези кралици не са прокълнати, но със сигурност имат нещо общо - те са жени с проблеми, които са имали нещастието да са публични личности. Хареса ми избора на кралиците и като цяло това е една много добра книга.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Прокълнатите кралици"

Кралиците на Африка
-10%

Кралиците на Африка

Кристина Морато

19.80 лв.
Дамите от Ориента
-10%

Дамите от Ориента

Кристина Морато

22.50 лв.
Непокорните диви
-10%

Непокорните диви

Кристина Морато

19.80 лв.
Богините на Холивуд
-10%

Богините на Холивуд

Кристина Морато

22.50 лв.
Ако светът не беше лудница. Дневник от годините на войната 1939-1945
-10%

Ако светът не беше лудница. Дневник от годините на войната 1939-1945

Астрид Линдгрен

13.41 лв.

Допълнителни материали Други книги от Кристина Морато

Коментари за "Прокълнатите кралици"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах