Абонамент за бюлетин
Проклятието на вечните сънища

Проклятието на вечните сънища

ISBN: 9786197497663
Издател: Знаци
Издадена: 2021
Брой страници: 364
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x24.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 17.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Отправете се в Средновековието заедно с монаха вампир Джордж - в романа на Кристофър Бъкстон ще срещнете Тодор-Светослав Тертер, патриарх Йоаким и безброй политически интриги.

Прикован в подземен гроб в Созопол, един вече невярващ монах, англичанин, погребан като вампир в 14 век, е обречен да преживява многократно житейския си път, докато душата му очаква освобождение.

Сред спомените му са и безкрайните пасища на степта и базовия лагер на Ногай. Там отец Джордж ще срещне Тодор-Светослав Тертер – свръхинтелигентен, предпазлив и по принцип скептичен млад българин, син на бивш цар на България, пленник на татарите.

В трудни моменти отецът печели доверието на Тодор-Светослав, запознава се с жена му Ефросина – дъщеря на богат италиански търговец, чието богатство ще играе съществена роля; също със сестрата на Тодор – Елена, жената на Чака, синът и наследник на Ногай.

Застрашен от заговори, причинени от българския патриарх Йоаким, Тодор търси помощта на Джордж. В същото време той се влюбва в прислужничката на Ефросина, Зофия, и разваля обета си за въздържание.

Настъпва криза в отношенията между Ногай и племенника му Токта. След две битки Ногай е убит, но синът му, заедно с жената си, Тодор и Георги /бившият отец Джордж/, успяват да избягат в България. Тодор е обещал на зет си Чака освободения престол в непревземаемата столица Велико Търново. Той ще използва парите на Ефросина за подкупи, но е скроил и по-дълбоки безскрупулни планове...

Сега погребаният се ослушва с нетърпение в стъпките над гроба. Това са стъпките на археолози от 21 век. Когато го освободят, неговата душа ще се всели в тялото на близкостоящия и ще намери покой.

----------------
Кристофър Бъкстон е автор на романите, преведени на български език – „Далече от Дунава“ (2006, 2017), „Прудънс и червеният Барон“ (2008); „Радослава и викингският принц“ (2011), „Завръщане“ (2017), „Бележникът на дявола“ (2019), „Проклятието на вечните сънища“ (2021).

Книги, подобни на "Проклятието на вечните сънища"

Избавление

Избавление

Кристофър Бъкстон

25.00 лв.
Прудънс и червения барон
-10%

Прудънс и червения барон

Кристофър Бъкстон

4.50 лв.
BRZRKR, том 3
-10%

BRZRKR, том 3

Киану Рийвс

18.00 лв.
Нож от блянове
-10%

Нож от блянове

Робърт Джордан

25.19 лв.
Киндлинг

Киндлинг

Трейси Чи

25.00 лв.

Други книги от Кристофър Бъкстон

Коментари за "Проклятието на вечните сънища"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах