Абонамент за бюлетин
Принцът на небесата - бутиково издание
-5%

Принцът на небесата - бутиково издание

ISBN: 9786190110293
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2024
Брой страници: 496
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 26.00 лв.
Цена: 24.70 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Новото бутиково издание на „Принцът на небесата“ се отличава с оригинален реверанс към почитателите на „Малкият принц“: печат отгоре, отстрани и отдолу на книжното тяло. Дизайнът насочва вниманието към истинската история зад тази прочута творба: историята на безстрашния летец и великия писател, мечтателят Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Наистина: „Най-хубавото се вижда само със сърцето.“

20-те години на ХХ век, Франция. В авиокомпания „Латекоер“ приемат само най-добрите пилоти. Сред избраните са Антоан дьо Сент-Екзюпери, Жан Мермоз и Анри Гийоме – трима героични летци, които ще отворят първите линии за доставка на поща по неизследвани маршрути. Никое разстояние не е твърде голямо за тях, никоя планина – твърде висока: писмата трябва да стигат до местоназначението си. В небето тримата пилоти се борят с природните стихии, а на земята посрещат сътресенията на белязаното от войни и катаклизми време.

Романът описва невероятните подвизи на трима големи летци и приятели, оставили своята следа в историята на авиацията. Авторът на „Малкият принц“ живее изпълнен с приключения живот, но подобно на своя необикновен герой, винаги съумява да види реалността с очите на дете. И да ни накара тихичко да се усмихваме, когато гледаме небето. Защото имаме звезди, които знаят да се смеят.

Антонио Итурбе, познат на българските читатели с бестселъра „Библиотекарката от Аушвиц“, отново ни повежда на вълнуваща среща с необикновени хора. Защото знае, че никоя литературна творба не е по-фантастична от самия живот и ако тръгнеш по стъпките на Екзюпери, няма как да не се съгласиш. Ще посетиш парижките салони и нюйоркските литературни кръгове, ще полетиш над далечни земи и непознати места... Ще познаеш истинско приятелство и невъзможни мечти; нетленна любов и всепоглъщаща страст... И ще изпиташ радостта от летенето. Защото там, в небесата, ще откриеш хора, които са живи, приключения, които са истински, и ще се научиш да виждаш смисъла зад всичко това.

Книги, подобни на "Принцът на небесата - бутиково издание"

Принцът на небесата
-5%

Принцът на небесата

Антонио Итурбе

22.80 лв.
Другата Болейн

Другата Болейн

Филипа Грегъри

33.00 лв.
Къщата на глада

Къщата на глада

Алексис Хендерсън

18.00 лв.
Женският кръг на лейди Тан

Женският кръг на лейди Тан

Лиза Сий

23.00 лв.
В кръвта ми е
-10%

В кръвта ми е

Франческа Петрицо

17.99 лв.

Други книги от Антонио Итурбе

Коментари за "Принцът на небесата - бутиково издание"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах