Абонамент за бюлетин
Примерни тестове за олимпиада по английски език за 8-12 клас 2013 г.
-10%

Примерни тестове за олимпиада по английски език за 8-12 клас 2013 г.

ISBN: 9786191790036
Издател: Летера
Издадена: 2013
Брой страници: 160
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Настоящият сборник предлага 10 примерни теста за подготовка на учениците от профилираните гимназии и СОУ с интензивно изучаване на английски език за явяване на олимпиадите по английски език, VIII–XII клас.

Включените тестове следват актуализирания формàт на олимпиадата и са разпределени по два в следните 5 групи:
§ първа група – за ученици от VIII клас;
§ втора група – за ученици от IX клас;
§ трета група – за ученици от X клас;
§ четвърта група – за ученици от XI клас;
§ пета група – за ученици от XII клас.

Учебното съдържание за темите и задачите в тестовете е базирано на държавните образователни изисквания за задължителна подготовка на учениците от VIII. клас с интензивно изучаване на английски език в профилираните училища и паралелки и профилираната подготовка за IX, X, XI и XII клас. Тъй като проверяваните езикови знания и речеви умения съответстват на лингвистичните, прагматичните и социокултурните компетенции за владеене на чуждия език на равнища В1, В2 и C1 според Общата европейска езикова рамка, примерните тестове от сборника могат да се използват и от лица, които се подготвят за явяване и на други езикови изпити (напр. за кандидатстване във висше учебно заведение или при постъпване на работа) или просто желаят да проверят нивото на усвоените от тях комуникативни компетенции.

Наличието на отговори към всяка от задачите прави сборника удобен и за самостоятелна работа по усъвършенстване на езиковите знания.

Тестовете съдържат следните популярни типове задачи:

§ Диктовка (10 точки)
Диктовката е откъс от художествен или научнопопулярен текст с дължина 18–20 стандартни реда за първа група, 20–22 стандартни реда за втора и трета група и 20–25 стандартни реда за четвърта и пета група.

§ Задачи за проверка на разбирането при четене (15 точки за групи от 1 до 4 и 10 точки за 5 група)
Тези задачи са върху основата на един или два свързани текста (смислово и тематично завършени откъси от художествен или научнопопулярен текст) и представляват въпроси от вида „вярно – невярно – няма информация в текста“ (за първа група), въпроси с множест­вен избор на отговора с посочени 3 или 4 варианта (за останалите групи), задачи за съотнасяне на всеки от параграфите на текста към обобщаващо съдържанието му твърдение или към предложено заг­лавие, както и задачи за подреждане на параграфи в свързан текст (като в последните две задачи за групи 2, 3 и 4 между предложенията има едно излишно).

§ Задачи за проверка на езиковите знания за употреба на граматични структури и лексикални единици (45 точки за групи от 1 до 4 и 50 точки за 5 група)

Този раздел съдържа разнообразни по вид задачи, градирани по трудност според групата:
Cloze (Vocabulary) – това са свързан текст и/или изречения с пропуснати думи или фрази, за които се предлагат по три или четири варианта, от които само един е верен.

Error Identification – задачата е свързана с откриване на грешки в изречения, в които потенциално сгрешените думи или изрази са подчертани; за четвърта и пета група се въвеждат и примери без грешка (вариант No error).

Sentence Completion (Grammar) – този вид задача се появява само в тестовете за първа, втора и трета група и изисква попълване на изречения с по една лиспваща дума или словосъчетание от три предложени.

Sentence Transformation – този вид задача отново фигурира само в тестовете за първа, втора и трета група и представлява трансформиране на изречения при зададено начало на второто изречение и запазване смисъла на първото.

Paraphrase – задачата се появява само в тестовете за четвърта и пета група и изисква избиране на най-подходящите в синтактично и смислово отношение парафрази (от три или четири предложени варианта) на 10 изречения. В пета група за пет от изреченията има само един верен отговор, а за останалите изречения верните отговори са два.
Open the brackets (Grammar) – тази задача фигурира само в тестовете за първа група и е свързана с трансформирането на пет глаголни форми (подадени в скоби в инфинитив) в съответствие с контекста на кратък свързан текст.

Text completion with prepositions – задачата се появява само в тестовете за втора група и изисква попълването на пет липсващи предлога в свързан текст, като местата на пропуснатите предлози са указани, но невинаги е необходим предлог.

Text completion with determiners & quantifiers – тази задача е специфична само за трета група и предполага попълването в свързан текст на липсващ количествен определител или член само ако е необходимо. Местата на пропуснатите словоформи са указани.

Еrror Correction – този вид задача е включена само в тестовете за пета група и представлява откриване и поправяне на грешки в свързан текст от 12–13 реда, само в 10 от които е възможно да са допуснати грешки.

§ Съчинение (30 точки)
Задачата проверява уменията за писане на описателно, повествователно или аргументативно съчинение при зададени ориентири (напр. опорни въпроси или цитат на мисъл на известна личност). Дава се право на избор между две теми.

Авторите на сборника ви желаят успешна работа!

Книги, подобни на "Примерни тестове за олимпиада по английски език за 8-12 клас 2013 г."

Мултимедиен курс "Български език за чужденци" - английски + DVD
-10%

Мултимедиен курс "Български език за чужденци" - английски + DVD

Колектив

108.00 лв.
Учебник по китайски език. Трета част + CD
-5%

Учебник по китайски език. Трета част + CD

Колектив

46.55 лв.
Работна тетрадка по китайски език. Трета част + CD
-5%

Работна тетрадка по китайски език. Трета част + CD

Колектив

15.20 лв.
Учебник по китайски език. Четвърта част + CD
-5%

Учебник по китайски език. Четвърта част + CD

Колектив

47.41 лв.
Работна тетрадка по китайски език. Четвърта част + CD
-5%

Работна тетрадка по китайски език. Четвърта част + CD

Колектив

18.91 лв.

Други книги от Колектив

Коментари за "Примерни тестове за олимпиада по английски език за 8-12 клас 2013 г."
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах