Абонамент за бюлетин
Приказни истории от Оскар Уайлд
-10%

Приказни истории от Оскар Уайлд

ISBN: 9789542962540
Издател: Enthusiast
Издадена: 2017
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 9.99 лв.
Цена: 8.99 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Детска литература, Приказки и легенди
Послания за добротата на човешкото сърце

Настоящият том събира най-превежданите и популярни приказки от изключителния писател Оскар Уайлд. Сборниците „Щастливият принц и други истории“ и „Къщата на наровете“ той пише и публикува за първи път през годините 1888–1892. Оттогава до днес тези текстове са непреходни послания, които възпитават и учат на доброта, човечност и лоялност. В тази книга са обединени именно тези най-красиви кратки истории от Оскар Уайлд, които доказват защо той е една от най-големите знаменитости в литературата.

Най-силното в перото на Оскар Уайлд е талантът му да пресъздаде живота на възрастните, способността му да внушава непреходните истини за живота чрез романтични послания и вярата му в чистата мъдрост на децата. Приказните приказки показват стремежа към щастие, умението да си предан, изтъкват колко чудесна е силата на любовта и учат колко е важно да се обича и да се възприема като ценност добротата на човешкото сърце.

Има много начини за интерпретация на тази книга. Можете да приемете историята за героите, които искат единствено да намерят приятели, мир и красота, или можете да погледнете по-дълбоко, отвъд редовете, и да се замислите върху това как тези приказни думи притежават всичко необходимо да променят представи за света.

-------------------------

Оскар Уайлд е ирландски и британски драматург, писател и поет. Той е един от най-успешните драматурзи на късновикторианска Англия, както и една от най-големите знаменитости на своето време. Роден е на 16 октомври 1854 г. в Дъблин. Завършва с отличие колежа „Тринити“ и след това заминава за Оксфорд, за да продължи изучаването на класическа литература и философия. Там той бързо става популярен със своите предпочитания към зараждащото се ново декадентско движение, чийто идеал е „чистото изкуство“.

Пише и издава два сборника с приказки – „Щастливият принц и други истории“ (1888) и „Къщата на наровете“ (1892), които и до днес се преиздават, и за пореден път са обединени в един том.

Книги, подобни на "Приказни истории от Оскар Уайлд"

Разкази. Афоризми и парадокси
-10%

Разкази. Афоризми и парадокси

Оскар Уайлд

17.09 лв.
Приказки и поеми в проза
-10%

Приказки и поеми в проза

Оскар Уайлд

18.00 лв.
De Profundis. От дън душа
-10%

De Profundis. От дън душа

Оскар Уайлд

10.80 лв.
Щастливият принц
-10%

Щастливият принц

Оскар Уайлд

9.00 лв.
Портретът на мистър У. Х.
-10%

Портретът на мистър У. Х.

Оскар Уайлд

10.80 лв.

Допълнителни материали Други книги от Оскар Уайлд

Коментари за "Приказни истории от Оскар Уайлд"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах