Абонамент за бюлетин
Призраци на Камино

Призраци на Камино

(предстоящо издание)
ISBN: 9789547695757
Издател: Обсидиан
Брой страници: 336
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 24.00 лв.
Цена: 24.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Любимият разказвач на Америка отново ни връща на идиличния остров Камино, където Брус Кейбъл, книжар и колекционер на редки издания, и младата писателка Мърсър Ман попадат в окото на поредната буря, връхлетяла този рай.

Известният с литературните си партита бохем Брус Кейбъл е домакин на сватбеното тържество на Мърсър Ман, чийто втори роман е предизвикал сензация. Точно преди Мърсър да напусне любимия си остров, Брус ѝ разказва една невероятна история, която може да се превърне в следващия ѝ бестселър.

Мощен строителен предприемач с политически връзки и дълбоки джобове иска да превърне малък остров между Флорида и Джорджия в новия Лас Вегас. Само последният жив човек, роден там – 80-годишната Лъвли Джаксън, стои на пътя му. Сега старицата живее на Камино и малкият остров е необитаем, но тя претендира, че е неин. Това, което предприемачът не знае, е, че това място се смята за прокълнато. Защото миналото никога не е само минало.

-------------------------------

Джон Гришам е роден на 8 февруари 1955 г. в Арканзас. Като дете мечтае да стане бейзболен играч. След като осъзнава, че професионалният спорт не е за него, завършва право в Университета в Мисисипи и практикува близо десет години в Саутхевън. Специализира в наказателното право.

Един ден Гришам чува в съдебната зала мъчителните показания на двайсет и една годишна жертва на изнасилване. Това го вдъхновява да започне роман за съдбата на баща на изнасилено момиче, който убива похитителите ѝ. Три години Гришам става всеки ден в 5 сутринта, за да има няколко часа за писане преди работа. Приключва „Време да убиваш“ през 1987 г. и получава отказ от много издатели. Ръкописът най-сетне е одобрен от Wynwood Press и излиза през юни 1988 г. в скромния за САЩ тираж от 5000 екземпляра.

Това би трябвало да е краят на „хобито“ на Гришам. Но вместо да остави писането, той започва следващия си роман още в деня, в който приключва „Време да убиваш“. Така превръща хобито си в нова, писателска кариера на пълен работен ден – и то една от най-успешните в историята на книгоиздаването.

Вторият му роман, „Фирмата“, е за обещаващ млад юрист, привлечен в една на пръв поглед перфектна фирма – но само на пръв поглед. Когато продава правата за екранизиране на „Фирмата“ на Paramount Pictures за 600 000 долара, Гришам внезапно става изключително ценен за издателите и правата за книгата му са купени от Doubleday. Романът „Фирмата“ е 47 седмици в бестселър класацията на „Ню Йорк Таймс“ и става най-продаваният роман през 1991 г.

Успехът на „Версия Пеликан“ и „Клиентът“ затвърждават репутацията на Джон Гришам като майстор на съдебния трилър. След първото издаване на „Време да убиваш“ през 1988 г. той пише по един роман на година и всички те се превръщат в световни бестселъри. В момента има около 400 милиона продадени екземпляри на негови книги, преведени на 46 езика. Десет от романите му са екранизирани. Най-новият му роман „Размяната“ вече е бестселър номер 1 на Ню Йорк Таймс, което прави Гришам автор на 49 последователни бестселъра.

През 1996 г. Гришам си взема за няколко месеца почивка от писането и след петгодишна пауза се връща в съдебната зала. Той изпълнява поет преди оттеглянето си ангажимент – да представлява семейството на влаков спирач, загинал, тъй като бил прикован между два вагона. Гришам се готви за делото със същата страст както главните герои в романите му и успява да го спечели – съдебните заседатели определят обезщетение от 683 500 долара – най-голямото в кариерата му. Когато не пише, Гришам посвещава времето си на благотворителни каузи, както и на най-голямата си страст: бейзбола.

Книги, подобни на "Призраци на Камино"

Размяната
-10%

Размяната

Джон Гришам

22.50 лв.
Момчетата от Билокси
-10%

Момчетата от Билокси

Джон Гришам

21.60 лв.
Спаринг партньори
-10%

Спаринг партньори

Джон Гришам

19.80 лв.
Списъкът на съдията
-10%

Списъкът на съдията

Джон Гришам

21.60 лв.
Сули
-10%

Сули

Джон Гришам

17.10 лв.

Други книги от Джон Гришам

Коментари за "Призраци на Камино"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах