Абонамент за бюлетин
Преследвачът на звуци
-10%

Преследвачът на звуци

ISBN: 9789542803553
Издател: Сиела
Издадена: 2008
Брой страници: 360
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 5.00 лв.
Цена: 4.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Кое е общото между песента от Франц Шуберт "Смъртта и момичето" и "Една българска роза", изпята някога от Паша Христова?
А между "Прощалната симфония" от Йозеф Хайдн и "Моя страна, моя България" от Емил Димитров? Или между симфонията "Турангалила" от Оливие Месиан и сингъла на Луис Армстронг "What a wonderful World"?

В романа "Преследвачът на звуци" тези творби се оказват от съдбоносно значение за няколко музиканти от периода 1968-1973, свързани помежду от скритото им желание да напуснат България, която след чешките събития от 1968 г. попада в нов "ледников период". Връзката между тях е един невидим преследвач на звуци, който знае всичко и дори повече от самите тях за личните им драми, за желанията и плановете им. Той ще се изправя на пътя им във всеки важен момент от живота и смъртта на героите в този сложен разказ за съдбата на няколко млади български музиканти във времето на Голямата подлост.

За своя нов роман Леа Коен е проучила над 2000 страници непубликувани документи, които разкриват шокиращи читателя факти за известни хора и събития от близкото минало.

"Влади пое написаното и се зачете на свой ред.
Изведнъж светът около него се смали, после изчезна. Той остана сам в непознато и огромно, ненаселено от обикновени хора пространство, подобно на фабрично хале, в което върху големи дървени маси десетки, стотици мъже в сиви костюми и жени със строги безизразни лица и с опънати назад на тила коси обработваха прости бели пликове, в които напъхваха старателно написани доноси. После пликовете поемаха своя неведом път, тръгваха за летища, за гари, дори за концертни зали и за консерватории, влизаха в апартамента на Хачатурян, а после в хотелската стая на една българска Татяна, за да я изкарат от топлото й легло и да я закарат в едно студено, влажно мазе. Веднъж поели своя път, белите листи с доносите достигаха целта си като снайперистки куршум, който поразяваше безпогрешно целта, в която се целеше."

Книги, подобни на "Преследвачът на звуци"

Жените от кино Роялъ
-10%

Жените от кино Роялъ

Леа Коен

16.20 лв.
Рафаел
-10%

Рафаел

Леа Коен

13.50 лв.
Търсачи на любов. Три новели
-10%

Търсачи на любов. Три новели

Леа Коен

14.40 лв.
Събирачът на дневници
-10%

Събирачът на дневници

Леа Коен

13.50 лв.
Консорциум Alternus
-10%

Консорциум Alternus

Леа Коен

4.50 лв.

Други книги от Леа Коен

Коментари за "Преследвачът на звуци"
Д-р Менгеле - 19/05/2009
Книгата на еврейката Коен е поредният антибългарски бълвоч. Авторката на съчинението да върви да поучава сънародниците си в Израел как да живеят и как да мислят, а не тук на българска територия, където тя няма никаква работа.

Петър - 25/12/2008
Най-добрият роман на Коен и най-добрата книга, която съм чел през изминалата година от български автор. Любопитен съм, дали ще й дадат награда или пак абонатите на награди ще я прецакат.

Боряна - 11/12/2008
Книгата е страхотна. Особено онези места, които разказват за Емил Димитров, Паша Христова и други известни музиканти от миналото. Никога не сме и подозирали тези факти, ако наистина са факти.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах