Абонамент за бюлетин
Преди да кажа сбогом
-5%

Преди да кажа сбогом

ISBN: 9789548208987
Издател: Екслибрис
Издадена: 2013
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 13.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Какво бихте направили, ако ви остава една година живот? Сюзан Спенсър-Уендъл решава да се смее вместо да плаче.

През юни 2011 Сюзан научава, че има амиотрофична латерална склероза (АЛС) - болестта на Лу Гериг - необратимо заболяване, което унищожава нервите и води до пълна мускулна атрофия. Тя е на 44, има три малки деца и й остава само една година.

Сюзан иска да я изживее с радост.

Напуска работата си като журналист, за да прекарва цялото време със семейството си. И предприема седем пътешествия със седемте най-важни хора в живота си. Въпреки че състоянието й се влошава, Сюзан пътува до Юкон, Унгария, Бахамските острови и Кипър. Тя води синовете си на среща с делфините и 14-годишната си дъщеря Марина в прочутия магазин за сватбени рокли "Клайнфелд" в Ню Йорк, за да си представи сватбата й, която никога няма види. Тя пише и тази книга. Тъй като вече не може да ходи и дори да вдига ръцете си, тя я пише буква по буква на айфона си, като използва само десния си палец, последния пръст, който все още движи. Книгата не е нито гневна, нито горчива. На места е тъжна - а и как да не е? - но е изпълнена с оптимизъм, с радост от живота и с хумор. Това е книга, която - също като Сюзан - ще накара всеки да се усмихне.

От паркинга на "Бъргър Кинг", където Сюзан плаче след диагнозата си, до ледовете на Юкон, от катастрофално смешната семейна коледа до полуразрушения манастир в Кипър, където Сюзан открива корените си, "Преди да кажа сбогом" е незабравим подарък за любимите й хора и за нас: запис на последната им година, прекарана заедно, и напомняне, че всеки ден е по-хубав, ако го изживявате с радост.

***

Сюзан Спенсър-Уендъл е журналист във в. Palm Beach Post в продължение на двайсет години. Завършва Университета на Северна Каролина и журналистика в Университета на Флорида. За работата си получава награди от Дружеството на професионалните журналисти и Пресклуба на Флорида, както и от Съюза на юристите във Флорида за съдебните си репортажи. Живее в Уест Палм Бийч със семейството си.

Книги, подобни на "Преди да кажа сбогом"

Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Други книги от Сюзан Спенсър-Уендъл

Коментари за "Преди да кажа сбогом"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах