Абонамент за бюлетин
Пражкото гробище
-10%

Пражкото гробище

Издател: Бард
Издадена: 2012
Брой страници: 496
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 24.90 лв.
Цена: 22.41 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
19 в. в Торино, Палермо и Париж се запознаваме с една истерична сатанистка, с един абат,който умира два пъти, с няколко трупа в една парижка клоака, с един гарибалдиец на име Иполито Ниево, изчезнал в морето близо до тромболи, с фалшивата записка на Драйфус за германското посолство, с постепенното нарастване на фалшификацията, известна като „Протоколите на мъдреците от Сион“, която ще вдъхнови Хитлер да създаде лагерите на смъртта, с йезуити, които заговорничат срещу масоните, с масони, карбонари и мадзинианци, които бесят йезуити на собствените им черва, с Гарибалди, болен от артрит и с криви крака, с плановете на пиемонтските, френските, пруските и руските тайни служби, с кланетата в Париж по време на Комуната, където ядат мишки, с пробождания от кинжал, с ужасни и зловонни свърталища на престъпници, които сред изпаренията от абсент правят кроежи за експлозии и улични бунтове, с изкуствени бради, с подправени завещания, с дяволски братства и черни литургии.

Чудесен материал за четиво с продължение в стила на деветнадесети век, впрочем илюстрирано като френските feuilletons от онова време. Така остава доволен дори и най-мързеливият читател. Като се изключи една особеност. С изключение на главния герой всички останали герои наистина са съществували и наистина са извършили тези постъпки.

Самият главен герой прави неща, които наистина са били правени, но вероятно от много различни хора. Но пък нали постоянно си има вземане-даване с тайни служби, с двойни агенти, с подкупни чиновници и с грешни духовници, може да му се случи какво ли не. Пък и единственият въображаем герой в тази история май е най-истинският от всички и прилича много на други, които са все още сред нас.

Книги, подобни на "Пражкото гробище"

Как се пътува със сьомга
-10%

Как се пътува със сьомга

Умберто Еко

13.50 лв.
Островът от предишния ден
-10%

Островът от предишния ден

Умберто Еко

17.91 лв.
Баудолино
-10%

Баудолино

Умберто Еко

17.91 лв.
Името на розата
-10%

Името на розата

Умберто Еко

22.41 лв.
Махалото на Фуко
-10%

Махалото на Фуко

Умберто Еко

22.41 лв.

Други книги от Умберто Еко

Коментари за "Пражкото гробище"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах