Абонамент за бюлетин
Последните момичета

Последните момичета

ISBN: 9789547833128
Издател: Intense
Издадена: 2021
Брой страници: 462
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 19.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Носител на Международната награда на авторите на трилъри

Преди десет години колежанката Куинси Карпентър отива на ваканция с петима приятели и се връща сама: единствената оцеляла от клане, достойно за филм на ужасите. В миг тя се превръща в член на клуб, към който никой не иска да принадлежи – група оцелели, познати като „Последните момичета”. Лиза, изгубила девет състудентки от университетския женски клуб, убити с нож от изпаднал възпитаник на колежа; Сам, сблъскала се с Мъжа с чувала по време на смятата си в „Найтлайт Ин”; а сега и Куинси, която тича окървавена през гората, за да избяга от Пайн Котидж и мъжа, за когото говори само като за „Него”. И трите се опитват да оставят кошмарите зад гърба си, и въпреки опитите на медиите да ги съберат в ексклузивно предаване никога не се срещат.

Към момента Куинси се справя добре – може би дори страхотно, благодарение на предписания ксанакс. Има си грижовен /почти/ годеник – Джеф, популярен блог за домашни сладкиши, прекрасен апартамент и терапевтично присъствие в лицето на Куп – полицаят, спасил живота й преди толкова много години. Паметта й дори не й позволява да си припомни събитията от онази нощ: миналото е дълбоко заровено.

Поне докато Лиза, първата от Последните момичета, е открита мъртва във ваната си, с прерязани вени, а втората, Сам, се появява на прага на Куинси. Профучавайки през живота на Куинси като вихър, Сам явно възнамерява да я накара да изживее отново миналото, с все по-тежки последици. Всички те карат Куинси да се запита защо всъщност я търси Сам. А когато на бял свят излизат нови подробности за смъртта на Лиза, животът на Куинси се превръща в надпревара с времето, докато се опитва да отдели истините на Сам от лъжите й, да се изплъзне на полицията и настървените репортери, и – най-жизненоважното – да си спомни какво всъщност се е случило в Пайн Котидж, преди започнатото там преди десет години да бъде довършено.

“С майсторското си перо Сейгър ни държи в напрежение и неведение до последната страница. Изключително свеж талант в сферата на психологическия съспенс.” Kirkus Reviews

Книги, подобни на "Последните момичета"

Заключи всички врати

Заключи всички врати

Райли Сейгър

22.00 лв.
Първата лъжа печели

Първата лъжа печели

Ашли Елстън

19.99 лв.
Сребърните очи
-5%

Сребърните очи

Скот Коутън, Кира Брийд-Райсли

18.91 лв.
Лондонски мостове

Лондонски мостове

Джеймс Патерсън

8.50 лв.
Крос в смъртоносна схватка

Крос в смъртоносна схватка

Джеймс Патерсън

21.95 лв.

Други книги от Райли Сейгър

Коментари за "Последните момичета"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах