Абонамент за бюлетин
Планините на безумието
-10%

Планините на безумието

ISBN: 9786191640515
Издател: Enthusiast
Издадена: 2013
Брой страници: 360
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
„Тук се бе загнездило вселенско Зло, предопределено да плъзне по целия свят, поглъщайки цели градове и погубвайки цели нации със смъртоносното дихание на отровната си чума.“ Този цитат от „Кошмарът в Ред Хук“ потапя читателите в атмосферата на сборника „Планините на безумието“ и ги подготвя за мрачния, демоничен, но безкрайно интригуващ свят на всепризнатия майстор на ужаса Х. Ф. Лъвкрафт.

„Планините на безумието“ е един от шедьоврите на автора, считан от мнозина за най-добрата му творба изобщо. Този кратък роман представлява поразително съчетание от научни факти и художествена измислица, от сайънс фикшън и космически ужас. Освен него, в сборника са събрани и други непревеждани досега в България произведения на Лъвкрафт: „Сянка отвъд времето“– брилянтна научна фантастика, заредена с потресаващ космически ужас, оставила отпечатъка си върху почти всички значими произведения за извънземни пришълци от втората половина на 20-и век; „Музиката на Ерих Цан“ – може би най-високо оценяваният от литературната критика разказ на Лъвкрафт; „Кошмарът в Ред Хук“ – един от най-скандалните и полемични произведения на писателя заради вложените в него “расистки настроения“; разказите „От отвъдното“, „Леден полъх“ и „Амулетът“.
----------------------

Хауърд Филипс Лъвкрафт е роден 20 август 1890 г. в Провидънс. Започва да пише още на седем години. В училище има влечение към науката и издава ръкописни списания на тема природни науки. Неговата първа публикация е разказът „Алхимик“.

Писател, критик и есеист, определян като най-значимия американски „свръхестественик“ след Едгар Алън По. Идеята за космическия страх е извор на смисъла в творбите му от така наречения „Ктхулу цикъл“ – най-известният и значителен в художествено отношение дял от творчеството на писателя.

Лъвкрафт съгражда цялостен художествен модел, съставен от едни и същи теми, топоси, образи, герои, подчинен на основополагащата идея за надвисналите над човешките селения злонамерени сили, дошли в древни времена от дълбините на Вселената.


Книги, подобни на "Планините на безумието"

Ужасът около нас

Ужасът около нас

Х. Ф. Лъвкрафт

10.90 лв.
Свръхестественият ужас в литературата
-5%

Свръхестественият ужас в литературата

Х. Ф. Лъвкрафт

12.35 лв.
Сянка отвъд времето
-5%

Сянка отвъд времето

Х. Ф. Лъвкрафт

14.25 лв.
Сянка отвъд времето - твърда корица
-5%

Сянка отвъд времето - твърда корица

Х. Ф. Лъвкрафт

18.05 лв.
Други богове
-5%

Други богове

Х. Ф. Лъвкрафт

15.20 лв.

Други книги от Х. Ф. Лъвкрафт

Коментари за "Планините на безумието"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах