Абонамент за бюлетин
Писък в Сохо
-5%

Писък в Сохо

ISBN: 9789543652440
Издател: Еднорог
Издадена: 2020
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 15.11 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Трилъри, Криминалета
„Писък в Сохо“, както и „Убийство в метрото“ на Мейвис Дориъл Хей, са част от специално подбраната поредица на Британската библиотека, представяща забравени шедьоври от златните години на британската криминална проза с тематично изработени оригинални корици. Несправедливо пренебрегнати и неоценени навремето, много от тези заглавия не са били издавани повторно след края на Втората световна война. Всяка книга излиза с предговор от съвременен писател на криминални романи. Мартин Едуардс, автор на предговора в „Писък в Сохо“, разказва любопитни подробности за автора и качествата на романа.

Джон Гордън Брандън се нарежда сред най-добрите автори от златната епоха на британските криминални романи. Той си спечелва многобройни почитатели през първата половина на 20 век, заради интригуващите сюжети и галерията от колоритни персонажи във всяко свое произведение. Сред героите му се откроява един детектив, чиито умения го нареждат между най-големите имена в криминалната литературна история – инспектор Патрик Алойшъс Маккарти. Той може да разреши всяка мистерия и зловещо престъпление, а може би най-голяма слава му носи разследването на поредицата убийства и опита за политически саботаж в „Писък в Сохо“.

Действието в този класически детективски роман се развива в Сохо в първите месеци от началото на Втората световна война. По това време Лондон е изцяло затъмнен през нощта като предпазна мярка срещу въздушни нападения. Когато пронизващ писък смразява кръвта на всички обитатели и гости на тази прочута част на Лондон, на мястото веднага пристига инспектор Маккарти от Скотланд Ярд.

Той е добре запознат с местния престъпен контингент, но нищо не може да го подготви за онова, което предстои. Всъщност на местопрестъплението има кръв и окървавен нож, но липсва труп. Маккарти трябва да разгадае мистерията, а междувременно броят на труповете главоломно нараства. Едно предчувствие или „пресантиман“ ще поведе прочутия инспектор по важна следа. Той ще се сблъска с италиански гангстери, немски шпиони и очарователни австрийски аристократи, докато се опитва да разгадае връзката между мистериозната мадам Ронер и кражбата на тайни планове за противовъздушна отбрана.

Брандън ни представя впечатляващ портрет на Лондон и специално на Сохо, с всичките му мръсни улички и космополитния микс от хора, търсещи тук спасение от войната. Това е идеалната среда за перфектното престъпление, освен ако по следите му не е инспектор Макарти. Той не зачита правилата и нормите, освен това умее да запазва самообладание, докато всички около него губят своето, и в допълнение не пропуска да ни демонстрира чувството си за хумор. Затова и романът отдавна е с култов статут за всички почитатели на динамичните трилъри.

Книги, подобни на "Писък в Сохо"

Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци
-10%

Непоисканите съвети на Вира Уонг за убийци

Джеси К. Сутанто

20.70 лв.
Първата лъжа печели
-10%

Първата лъжа печели

Ашли Елстън

17.99 лв.
Лондонски мостове

Лондонски мостове

Джеймс Патерсън

8.50 лв.
Терапията

Терапията

Себастиан Фитцек

22.00 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.

Други книги от Джон Г. Брандън

Коментари за "Писък в Сохо"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах