Абонамент за бюлетин
Петият гвоздей
-10%

Петият гвоздей

ISBN: 9786191613007
Издател: Персей
Издадена: 2023
Брой страници: 416
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза, Трилъри
Това е първият български роман, който успешно комбинира в увлекателен сюжет библейски загадки, артефакти и дейността на специалните служби на различни страни. По този начин книгата се вписва в традицията на автори като Том Егеланд и Дан Браун, но предлага и нещо по-различно.

В центъра на романа е сакрална реликва от Разпятието. Това е петият гвоздей, който е трябвало да бъде забит в гърдите на Христос. Съхранен е от племето на Дан, сина на библейския патриарх Яков, чиито потомци се преселват през Северен Кавказ и достигат Дания, където дават името на страната.

Петима мъже с неограничена власт, представители на едни от най-могъщите и развити държави, са готови на всичко, за да открият реликвата и чрез нея да властват над света. Сведения за петия гвоздей има в пророчествата на преселенците асирийци в Северен Кавказ, както и в тайните архиви на нацистите. Но един българин е белязан от съдбата да открие свещената реликва и да отключи безмерната й сила. Успоредно с това двама журналисти се потапят в опасна конспирация и рискуват живота си, за да разкрият истината.

Пътищата на героите се преплитат в Северен Кавказ, Израел, Турция, Франция, Дания и Норвегия. Бежанци, терористи, търговци, тайни агенти и журналисти трябва се съюзят, за да се изправят пред зло, застрашаващо всички.

Историята, която книгата разказва, се разгръща сред реалии, които двамата автори много добре познават.

Димитър Петров е работил в Северен Кавказ по изграждането на газопроводи от Дагестан (на Каспийско море) до Новоросийск (на Черно море). Това е район, където живеят и работят представители на 123 националности. Едни от тях са асирийците, преселили се преди векове в Северен Кавказ. В техните пророчества има запазени сведения за петия гвоздей от Разпятието.

Свилен Маринов в продължение на години е живял в Норвегия и Дания, работил е на кораби, плаващи в Средиземно море до бреговете на Израел, Турция и др. страни.

Така Димитър Петров и Свилен Маринов успяват да създадат трилър за издирването на исторически артефакти и динамиката на специалните служби от XXI век, както и да представят психологията на етнически и религиозни общности в Северен Кавказ, Близкия Изток и Северна Европа.

Книги, подобни на "Петият гвоздей"

Тайната на дървото - разкази

Тайната на дървото - разкази

Димитър Петров

12.00 лв.
Невероятни щуротии
-10%

Невероятни щуротии

Димитър Петров

5.40 лв.
Мъжът с черната риза - лирика

Мъжът с черната риза - лирика

Димитър Петров

12.00 лв.
НАС
-5%

НАС

Димитър Петров

9.50 лв.
Да откраднеш сърцето на Дявола

Да откраднеш сърцето на Дявола

Даян Шаер

20.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Димитър Петров

Коментари за "Петият гвоздей"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах