Абонамент за бюлетин
Пеле. Любов към футбола

Пеле. Любов към футбола

ISBN: 9786197625707
Издател: Кръг
Издадена: 2022
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 24.90 лв.
Цена: 24.90 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Спорт и туризъм, Спорт и бойни изкуства
Феновете на футбола, най-популярната и обичана игра в света, може да имат много различия, но за едно се съгласяват винаги - че най-великият играч на всички времена е Пеле. Преди Меси, преди Роналдо, преди Бекъм... Бразилската футболна икона има изключителна двайсетгодишна кариера, която днес пазим като международно богатство.

В книгата Пеле за първи път разказва своята лична история на фона на развитието на футбола в последните десетилетия. Със забележителна искреност той споделя най-въздействащите моменти и съкровени истории, превърнали го в легенда на терена и пример за подражание в живота.

Любов към футбола е заветът на Пеле, неговият начин да предаде наученото, да вдъхнови новите поколения и да преживее отново знаменитите си голове и победи в името на великата игра.

Пеле започва професионалната си кариера на шестнайсетгодишна възраст в Сантос Футебол Клубе, където играе близо две десетилетия. През 1958 г. той вдига първата Световна купа за Бразилия едва на седемнайсет - най-младият победител някога. Печели световното първенство още два пъти, през 1962 и 1970 г., и това го прави единствения играч в света днес с три трофея Жул Риме. Голмайстор на всички времена в историята на спорта (1283 гола в 1366 мача), поставен сред двайсетте най-важни личности на ХХ век (Тайм) и определен за футболист на века от ФИФА, днес Пеле работи за обществото като посланик на спорта и филантроп.

Брайън Уинтър, главният кореспондент на Ройтерс Бразилия, е съавтор на няколко книги, включително мемоарите на бившия бразилски президент Фернанду Енрике Кардозу. Той живее в Сао Пауло.

"Днес е трудно да се каже повече за славата на Пеле - футболния гений, помогнал на Бразилия да спечели три световни купи и превърнал се в идол на милиони запалянковци в зората на телевизионната ера. В Любов към футбола Пеле от първо лице разказва за успеха си в Сантос, за магията на световните първенства и за победната обиколка с Космос, но това, което си струва най-много, е неговата лична история. Като преминава през целия си вълнуващ живот, Пеле се бори със своите таланти и падения и с ударите на съдбата, за да достигне до същността на самия себе си - онова щастливо момче, вдигнало Световната купа в Швеция през 1958-а, в удивителен контраст с корпоративния футболен свят на парите днес."

Кеър Граф, Бууклист

Книги, подобни на "Пеле. Любов към футбола"

Всичко за хранителните добавки за мъже и жени

Всичко за хранителните добавки за мъже и жени

29.90 лв.
Футбол вече 100 лета

Футбол вече 100 лета

Александър Гигов

15.00 лв.
Реал Мадрид. Владетелят На Европа

Реал Мадрид. Владетелят На Европа

Ники Александров

15.00 лв.
Жужо, Чаво, гол, гол, гол: Тоталният футбол на "Славия" (1971-1981) - твърда корица

Жужо, Чаво, гол, гол, гол: Тоталният футбол на "Славия" (1971-1981) - твърда корица

Николай Кръстев

30.00 лв.
Жужо, Чаво, гол, гол, гол: Тоталният футбол на "Славия" (1971-1981)

Жужо, Чаво, гол, гол, гол: Тоталният футбол на "Славия" (1971-1981)

Николай Кръстев

25.00 лв.

Други книги от Пеле

Коментари за "Пеле. Любов към футбола"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах