Абонамент за бюлетин
Параноя
-10%

Параноя

ISBN: 9789542928508
Издател: PROBOOK
Издадена: 2013
Брой страници: 544
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.99 лв.
Цена: 14.39 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Адам Касиди е на двадесет и шест, обича купоните и мрази работата си на отговорник-отдел във високотехнологична компания. Опитва се да се движи „по допирателната”, да не се набива на очи, да си почива възможно най-много и да получава чека си всеки месец. Но един ден решава да прецака големите клечки и хаква вътрешната счетоводна система на корпорацията с почти идеална цел – компанията да плати за тържеството по повод пенсионирането на един от най-нископоставените в корпоративната йерархия служители. И компанията плаща - от тайната сметка за представителни разходи, коята е само за „костюмарите”. Всичко върви добре, докато не се появява нощната охрана...

Хванат на местопрестъплението и привикан в отдел „фирмена сигурност”, Адам очаква да получи заповедта за уволнението си. Но всъщност той няма идея колко дълбоко е затънал. Защото „малкото парти” е струвало почти 80 000 долара и вместо уволнение, пред Адам има избор - 45 години затвор по различни обвинения или да приеме специалната оферта на безмилостния си и тираничен шеф.

И така Адам се превъща в корпоративен шпионин. Обучен от най-добрите и снабден с вътрешна информация, той постъпва на работа основния конкурент на неговия работодател.

------------

Джоузеф Файндър е роден през 1958 г. в Чикаго, Илинойс. Прекарва по-голямата част от детството си в Афганистан и Филипините, където работят родителите му. След завръщането си в САЩ Файндър се насочва към изучаване на руски език в университета Йейл и специализира руски език и култура в Харвард. Още като студент публикува първата си книга, в която описва връзките между комунистически Кремъл и влиятелен американски бизнесмен. През 1991 г. излиза неговия роман „Московски клуб”, в който Файндър описва ситуация на военен пуч срещу президента Елцин в Русия. Това става шест месеца преди реално да се случи точно такъв пуч.

През 1994 г. Файдър пише книгата „Извънредни сили” в който главен герой е внедрен в ЦРУ шпионин на КГБ, заемащ висока позиция. Романът излиза на пазара няколко дни преди разкриването на Олдрич Еймс – един от най-големите шпионски скандали на 20-ти век. През 1996 г. Файндър публикува „Нулевият час” – първият в историята роман, написан в официално сътрудничество едновременно с ЦРУ и ФБР. През 2009 г. с романът си „Изчезнал” Джоузеф Файндър поставя началото на нова поредица с главен герой Ник Хелър. Следовател, който никога не забравя, че жертвите са били живи хора и тяхната смърт е оставила след себе си празнина в душите на техните близки.

Книгата е номинирана през 2010 за най-добър роман от „Международната организация на писателите на трилъри”. Втората книга от поредицата „Погребани тайни”.

Книги, подобни на "Параноя"

Подозрение
-10%

Подозрение

Джоузеф Файндър

14.39 лв.
Погребани тайни
-10%

Погребани тайни

Джоузеф Файндър

13.49 лв.
Изчезнал
-10%

Изчезнал

Джоузеф Файндър

13.49 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.
Недовършена работа

Недовършена работа

Дейвид Балдачи

24.00 лв.

Други книги от Джоузеф Файндър

Коментари за "Параноя"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах