Абонамент за бюлетин
Паралелни светове
-10%

Паралелни светове

ISBN: 9545856858
Издател: Бард
Издадена: 2006
Брой страници: 416
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 16.99 лв.
Цена: 15.29 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Тайни и загадки
Смайващо приключение от Големия взрив до края на света!

От векове мистици, мечтатели и математици са се питали дали съществуват паралелни светове. Може ли цяла една вселена да съществува едновременно с нашата, почти на една ръка разстояние, но отделена от неизмерима пропаст отвъд човешкото познание? Може ли врати или портали да свързват нашия свят с техния? През последните пет години стъписващи открития превърнаха паралелните светове в централна тема на космологията. Революционната идея, наречена "М-теория" - водещ кандидат за "теорията на всичкото" - описва вселената като мехур, който се носи в много по-голямо многоизмерно пространство. М-теорията предрича, че нашата вселена-мехур може би съществува едновременно с други в "мултивселена" на вселените.

Световноизвестният физик и изключително популярен писател Мичио Каку - човекът, който "има дарбата да прави разбираеми и най-смелите идеи за космоса" ("Уолстрийт Джърнъл") - въвежда читателя в едно вълнуващо приключение от Големия взрив до края на света, като по пътя разкрива смайващите постижения на теоретичната физика, които напълно променят нашето виждане за вселената.

В "Паралелни светове" (първата си книга след "Хиперпространството") Мичио Каку описва необичайното развитие на революционната М-теория, своеобразно продължение на странната теория, която промени разбиранията за вселената и мястото ни в нея. Като основно продължение на прочутата "теория на всичкото" на Айнщайн, М-теорията описва вселената като "мехур", носещ се в невъобразимо голяма единадесетизмерна мултивселена. Физиците си представят нашата вселена като един от неизброимите вселени-мехури, отделени само на милиметри един от друг. Според това ново виждане през цялото време големи взривове слагат началото на нови паралелни светове и - ако те наистина са толкова близо, колкото смятат някои, - нашата вселена би могла дори да се сблъска с някой от тях - с всички произлизащи от това космически последствия.
Каку майсторски описва необикновените характери на разкриващите тайните на вселената учени и със завладяващия си стил разказва за изключителните постижения в областта на физиката, астрономията и космологията, довели до възникването на М-теорията. Ако космологичните предсказания на съвременната наука са верни, пътуването между тези паралелни вселени е не само възможно, а може да се окаже и единственият начин човечеството в далечното бъдеще да се спаси, като напусне нашата умираща вселена.

Написана увлекателно, на достъпен език, "Паралелни светове" представлява завладяващ, напредничав поглед във вълнуващите възможности, които ни предлагат последните научни разкрития в космологията.

Книги, подобни на "Паралелни светове"

Новият световен ред
-5%

Новият световен ред

Хърбърт Уелс

13.30 лв.
Пробуждането
-10%

Пробуждането

Стойчо Керев

22.50 лв.
Порталът към мистериозния свят

Порталът към мистериозния свят

Колектив

32.00 лв.
Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени
-10%

Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени

10.80 лв.
Катастрофите, които разтърсиха света
-10%

Катастрофите, които разтърсиха света

Михаил Гуров

18.81 лв.

Други книги от Мичио Каку

Коментари за "Паралелни светове"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах