Абонамент за бюлетин
Пазители на наследството
-10%

Пазители на наследството

ISBN: 9789549535655
Издател: Вакон
Издадена: 2014
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Обща световна история, Нова и най-нова история
Съюзнически герои, нацисти грабители и най-мащабното търсене на съкровища в историята. Звучи като измислица, но това е била реалността в Европа преди 60 години.
Още от малък Хитлер мечтаел да стане художник или архитект. Дори се явил на изпит във Виенската академия за изящни изкуства, но молбата му била отхвърлена от екип художествени експерти, повечето от които според него били евреи.
Но влечението на фюрера към изкуството не стихнало. Постепенно у него се зародила идеята за т.нар. Фюрермузеум – най-големия и внушителен музей за изобразително изкуство в целия свят. И наистина, докато Хитлер окупира западния свят по време на Втората световна война, неговите войски методично присвояват културното наследство на Европа. Една след друга безценни творби на Микеланджело и Да Винчи, на Ван Айк и Вермер преминават в колекциите на фюрера.
За да бъде спряно това грабителство, на историческата сцена се появяват нови неочаквани герои, натоварени с тежка задача – да работят за спасяването на безценните съкровища на човешката цивилизация от ръцете на фанатичните нацисти. Повечето от тези герои са на средна възраст и всеки е оставил зад гърба си преуспяваща кариера и семейство, за да замине в епицентъра на войната, рискувайки (и дори жертвайки) собствения си живот.
Пазителите на наследството са изпратени на полева мисия без автомобили, без гориво, без пишещи машини и без авторитет. С помощта на откъслечни изрезки и доловени слухове всеки от тях съставя своя карта за търсене на съкровища. Информацията се събира от разрушени катедрали и музеи, от записките на французойката Роз Валан, потайно описвала нацистките грабежи в Париж, и дори от разказите на зъболекар по време на стоматологичен преглед.
Подобно на други представители на онова велико поколение пазителите на наследството въплъщават дръзкия дух, с чиято помощ човечеството съумява да надвие злото.
Това е тяхната история.

-------------------

Филмът по книгата:
През 2012 г. е заснет едноименният филм по книгата „Пазители на наследството“, който се разпространява от Twentieth Century Fox. Неговата световна премиера е на 7 февруари 2014 г., а две седмици след това е премиерата му и в България.
Сценаристи са Джордж Клуни и Грант Хеслов, а режисьор е Джордж Клуни. В главните роли участват Захари Бахаров, Джордж Клуни, Мат Деймън, Бил Мъри, Кейт Бланшет, Джон Гудман и др.

За авторите:
Робърт М. Едсъл е автор на монументалните изследвания Rescuing Da Vinci, The Monuments Men и Saving Italy. Последният от тези трудове описва драматичната история на пазителите на наследството по време на италианската кампания, когато „Тайната вечеря“ за малко не е унищожена, а едно нацистко предателство поставя под въпрос цялостното културно наследство на страната. Едсъл е също и съпродуцент на впечатляващия документален филм „Поруганието на Европа“. Той е основател и президент на Фондацията за опазване на изкуството Monuments Men и носител на Националния медал за хуманитаристика на САЩ. Освен това Робърт Едсъл е лауреат на наградите „Тексаски художествен медал“, „Президентски призив за служба“ и „Надежда за човечеството“, връчени му от Музея на Холокоста в Далас. Понастоящем е член на управителния съвет на Националния музей на Втората световна война в Ню Орлеанс.
Брет Уитър е съавтор на шест бестселъра в класацията на „Ню Йорк Таймс“. Негови книги са преведени на повече от тридесет езика и се продават в над двумилионен тираж по цял свят. Днес той живее в град Дикейтър, щата Джорджия.

Книги, подобни на "Пазители на наследството"

История на Първата световна война - луксозно издание
-10%

История на Първата световна война - луксозно издание

Базил Лидъл Харт

54.00 лв.
История на войните 13. Виетнамската война
-10%

История на войните 13. Виетнамската война

Крум Златков

16.20 лв.
Векът на диккаторите - твърда корица
-5%

Векът на диккаторите - твърда корица

27.55 лв.
22 юни 1941. Катастрофата. Виновен ли е маршал Жуков?
-10%

22 юни 1941. Катастрофата. Виновен ли е маршал Жуков?

Ненчо Неделчев

13.41 лв.
Ренегати в КГБ И ЦРУ. 13 истории от Студената война
-10%

Ренегати в КГБ И ЦРУ. 13 истории от Студената война

Борис Шнайдер

15.29 лв.

Допълнителни материали Други книги от Робърт Едсел

Коментари за "Пазители на наследството"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах