Абонамент за бюлетин
Оцетът на милиардера
-10%

Оцетът на милиардера

ISBN: 9786197399042
Издател: Gourmet Publishing
Издадена: 2017
Брой страници: 358
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 24.00 лв.
Цена: 21.60 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Хоби, Овощарство и лозарство
Книгата е приковаващ разказ за странната история на най-скъпо продадената бутилка вино в света и за още по-странните и интересни хора, въвлечени в тази история.

Документалният бестселър проследява по завладяващ начин какво се случва с бутилка Chateau Lafite 1787 — вероятно закупена някога и притежавана от Томас Джеферсън, един от бащите-основатели на САЩ, известен със своята страст към виното.

Дали наистина тази бутилка е била погребана в парижка изба за повече от двеста години? Или е излязла на бял свят от таен нацистки бункер? Или пък изпод ръцете на един дяволски умел фалшификатор? Докато Бенджамин Уолъс разплита загадките, читателите се срещат с цял плеяда от крайно интригуващи играчи — от прочутия британски винен аукционер Броудбент, човекът с най-опитното небце в света, който коментира вината като красиви жени, през ексцентричния магнат на винените чаши Георг Ридел, до маниакалния колекционер на вино Харди Роденщок, открил бутилката.

Като проследява случая - от Лондон и Щатите, през Цюрих, Бордо или Мюнхен, авторът предлага една хипнотична история на виното, виненото колекционерство, търгове и страсти.

Изпълнена с напрежение и необичайно вълнуваща, тази документална творба представя една вероятна измама - може би най-значимата и майсторската след фалшификацията с дневниците на Хитлер; това е книга, която истински ще зарадва и вдъхнови всички ценители и по-напреднали любители на виното и неговия завладяващ свят. Удоволствието е сравнимо с насладата от бутилка Chateau Lafite от отлична стара реколта.

Отчасти детективски разказ, отчасти винена история, тази пикантна книга би запалила по виното и всеки, склонен да бъде изкушен. Удоволствието е сравнимо с насладата от бутилка Chateau Lafite от отлична стара реколта.

Книги, подобни на "Оцетът на милиардера"

Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.
Един миг

Един миг

Беки Хънтър

20.90 лв.

Други книги от Бенджамин Уолъс

Коментари за "Оцетът на милиардера"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах