Абонамент за бюлетин
Офицер и пешка
-10%

Офицер и пешка

ISBN: 9789547694514
Издател: Обсидиан
Издадена: 2018
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Официалната историческа версия гласи, че жестоката вражда между Джей Едгар Хувър и Мартин Лутър Кинг, включваща години незаконно следене и събиране всякаква компрометираща информация в тайно досие, приключва на 4 април 1968 г., когато Кинг е убит. Но така ли е наистина?

Петдесет години по-късно проблемът с провеждането на „черни“ операции отново е на дневен ред. Обществото иска отговори и бившият агент Котън Малоун единствен може да ги даде. Но първо трябва да се справи с последиците от случилото се в онзи фатален ден в Мемфис.

За целта трябва да се върне 18 години назад в миналото, към първата си задача в отряд „Магелан“. Неочакваната поява на най-рядката и скъпа монета предизвиква интереса на важни държавни агенции и Малоун трябва да я прибере. Скоро обаче се оказва, че заедно с нея вървят и секретни документи, свързани с атентата срещу Мартин Лутър Кинг. Информацията в тях може да унищожи невинни хора и да хвърли сянка върху наследството на най-големия борец за граждански права в Америка.

Решението на Малоун да доведе разследването до край – от шумните барове на Мексико и прозрачните води на Драй Тортугас до коридорите на властта във Вашингтон – ще промени не само неговия живот, но и хода на историята.

----------------

Когато започнах на чета тази книга на Стийв Бери, едвам сдържах вълнението си. Знаех, че ще прелиствам страница след страница и няма да мога да спра. Това е още един хит в поредицата за Малоун и положих всичките си усилия да не я изчета за един ден.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Офицер и пешка"

Деветият
-10%

Деветият

Стив Бери

21.60 лв.
Последното кралство
-10%

Последното кралство

Стив Бери

21.60 лв.
Символът "Омега"
-10%

Символът "Омега"

Стив Бери

19.80 лв.
Мрежата на Кайзера
-10%

Мрежата на Кайзера

Стив Бери

17.10 лв.
Варшавски сенки
-10%

Варшавски сенки

Стив Бери

18.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Стив Бери

Коментари за "Офицер и пешка"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах