Абонамент за бюлетин
От царственост към революция
-5%

От царственост към революция

ISBN: 9786197216493
Издател: Лира Принт
Издадена: 2022
Брой страници: 136
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 13.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Астрология и нумерология
Тази книга изследва архетипното значение на полярността лъв-водолей и очертава по-дълбокото проявление на аспектите между съответните им владетели - Слънцето и Уран. Точно както Слънцето е централно в нашата слънчева система, така то символизира същината и волята на индивида. Целта на Слънцето е да развие самочувствие и оформено, добре определено себеусещане.

Антитезата на Слънцето обаче е планетата Уран, която символизира нуждата от откъсване и освобождаване от скованите и неизменни дефиниции за себе си. Съчетаването на тези противоположни, но в крайна сметка допълващи се процеси е ключът както към личната, така и към колективната еволюция. Като управител на лъв, Слънцето представлява набор от взаимосвързани психологически функции, представени в митовете и литературата чрез специфични архетипи - владетелят, създателят и героят. По същия начин, в качеството си на управител на знака водолей, Уран съответства на определени функции, които са въплътени в архетипа на шута или глупака - естествен антипод на Слънчевите образи.

Докато принципът на Слънцето съдейства за изграждане на самочувствие и оформяне на лична идентичност, Уран отваря съзнанието към космическата воля и по този начин пробужда индивида за трансперсоналната, колективна идентичност. Ако тези две планети не са интегрирани, аспектите между тях може да показват нестабилна представа за себе си, шизоидно разстройство и изопачено бунтарство - или съпротива срещу промяната и компенсаторен егоизъм. Добре сработени обаче, същите тези аспекти символизират способност за осъзната еволюция, признаване на непостоянството и освобождаване от диктатите на гордостта. Пълната интеграция позволява на човека да бъде направляван от по-висша интелигентност в името на добруването на общността.

-------------------
Доктор Глен Пери е астролог, преподавател и психотерапевт с повече от 40 години практика. Той основава Академия по астропсихология и изнася лекции за интеграцията на астрологията и психологията по целия свят. Автор е на осем книги, като последните му творби са посветени на дълбочинния анализ на рождената карта. В продължение на години доктор Пери ръководи магистърската програма по съзнателна еволюция и архетипна космология в института Градуейт, Кънектикът. Изнася лекции в колежа по астрологическо изкуство и науки Кеплер и оценява дипломните работи на завършващите студенти в колежите Антиох, Юнион и Годард.

Книги, подобни на "От царственост към революция"

Въведение в астропсихологията
-5%

Въведение в астропсихологията

Глен Пери

19.95 лв.
Тайният език на рожденните дати в нумерологията

Тайният език на рожденните дати в нумерологията

29.90 лв.
Мистериите на Луната
-10%

Мистериите на Луната

Ясмин Боланд

19.80 лв.
Записките на един астролог
-5%

Записките на един астролог

Михаил Левин

25.65 лв.
Хюман дизайн

Хюман дизайн

19.99 лв.

Други книги от Глен Пери

Коментари за "От царственост към революция"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах