Абонамент за бюлетин
Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк
-10%

Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк

ISBN: 9789542818892
Издател: Сиела
Издадена: 2015
Брой страници: 248
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Канадска
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Музика, Биографична литература
„Отплаване. Фантастичното пътешествие на „Уайтснейк” е първият опит да бъде разказана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл. Много се е изписало досега за „Бялата змия”, но никой не се е осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в „Дийп Пърпъл” до днес. С тази задача се е заел канадският журналист от руски произход Мартин Попов. Той от десетилетия следи историята на рок музиката и многократно е разговарял с бивши и настоящи членове на „Уайтснейк”, които в неговите интервюта разказват от първо лице за нея.

В „Отплаване” музикантите ще открият историята на групата, описана от титани на рока като Дейвид Ковърдейл, Джон Лорд и Стив Вай. Читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на Here I Go Again и защо песента Fool For Your Loving е била написана в конюшня. Авторът припомня бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Отделено е специално внимание и на връзката на Ковърдейл с Тоуни Китейън – сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за „Уайтснейк” и отдалечава Дейвид от бандата.

Мартин Попов е включил и подробна дискография на групата, както и рецензии и описания на песните от най-великите албуми на „Уайтснейк”.

С над 50 книги на тема рок и метъл Мартин Попов е един от най-опитните изследователи на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.

-------------

Бърни Марсдън:
„Дейвид много си пада по леко сексистките текстове и беше много забавно, че написа това. В последствие някой от текстовете ни започнаха да стават малко по-нецензурни, но ние просто се забавлявахме.”

Бърни Марсдън за албума Lovehunter:
„Ние не възприемахме всичко това много насериозно. По онова време имаше някои журналисти, които ни имаха зъб и доста се заяждаха. Приемаха текстовете твърде буквално, а ние изобщо не се взимахме толкова насериозно. Гледахме да се забавляваме. „Обичам те, а сега лягай’ – не беше точно Шекспир. Наистина ли смятате, че някой би говорил така насериозно? Разбира се, че не.”

Ковърдейл за Here I Go Again:
„Написах „Here I Go Again” пак в Португалия, много преди хората в Америка да я чуят през ’87. Тя също беше за разпадането на първия ми брак,”

Ковърдейл за бившата си жена Тоуни Китейън:
„Навсякъде по света бившата ми жена беше съблазнителката от клиповете; където и да отида, виждах жени в публиката с коса като нейната в същия цвят. Тя е отговорна за повече прически от Дженифър Анистън.

Книги, подобни на "Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк"

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Джеймс Хетфийлд. Вълкът от Metallica

Марк Еглинтън

25.99 лв.
Една светлина гори
-10%

Една светлина гори

Марек Томс

19.79 лв.
Жената в мен
-10%

Жената в мен

Бритни Спиърс

17.99 лв.
Леми. По бялата линия

Леми. По бялата линия

Леми Килмистър

36.90 лв.
Леми. По бялата линия

Леми. По бялата линия

Леми Килмистър

26.90 лв.

Допълнителни материали Други книги от Мартин Попов

Коментари за "Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах