Абонамент за бюлетин
Отвъд и по-нататък
-10%

Отвъд и по-нататък

ISBN: 9789547614789
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2011
Брой страници: 254
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
След "Пътят на Икар" от Любен Дилов "Отвъд и по-нататък" от Емануел Икономов е вторият голям български фантастичен роман. Едновременно и криминална загадка, и философско четиво, космическа опера и антиутопия, аз същевременно възприемам книгата като вълнуваща поема в проза за пътищата на свободата, за силата на духовното просветление. След великолепните постижения на белетриста в областта на разказа, новелата и гротеската, с романа си той отново категорично доказва, че е сред най-талантливите ни съвременни писатели.

Георги Цанков

Това е роман, който читателите несъмнено ще запомнят – заради увлекателното действие и острите нравствени конфликти. Емануел Икономов притежава забележителното умение да изгражда динамичен разказ с напрегнати сблъсъци. Героите му са живи и ярки, със своите човешки слабости и заблуди. Те вървят по своя път през изпитанията, следвани от съпреживяването и въображението на читателя.

Д-р Светослав Славчев

"Отвъд и по-нататък" е четиринадесетата книга на Емануел Икономов и първият му публикуван роман. Негови произведения са преведени в Англия, Германия, Испания, Русия, Сърбия. Прозаик, журналист, преводач, критик, съставител, издател, през 2000 г. той става лауреат на наградата "Еврокон" за принос в развитието на фантастиката. Основател на поредицата "Нова българска фантастика" и конкурса "Аргус – фантастика през 100 очи", както и на годишника за фантастично изкуство "Български фантастични ВАЯНИЯ".

Книги, подобни на "Отвъд и по-нататък"

Извънземният до теб

Извънземният до теб

Емануел Икономов

15.00 лв.
Не питай за цената
-10%

Не питай за цената

Емануел Икономов

9.00 лв.
Бандит по неволя
-10%

Бандит по неволя

Емануел Икономов

9.00 лв.
Кера

Кера

Веселина Кожухарова

21.95 лв.
Момичето от портрета
-5%

Момичето от портрета

Гергана Лаптева

23.66 лв.

Други книги от Емануел Икономов

Коментари за "Отвъд и по-нататък"
Реалист - 16/12/2011
Чета българска фантастика с удоволствие, но тази книга е много слаба. Историята е интересно замислена, но стилът на писане е като на седмокласник с изрази от рода на "той потърси нещо за храна" и "уталожи стомаха си". Рецензентите също много са се изложили с всички тези незаслужени хвалебствия в анотацията. Българската фантастика има нужда от истинска критика, а не от насърчаване на посредствени книги като тази.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах