Абонамент за бюлетин
Основи на ORACLE, Oracle Database 10g

Основи на ORACLE, Oracle Database 10g

ISBN: 9549341046
Издател: ЗеСТ Прес
Издадена: 2004
Брой страници: 416
Корица: Мекa
Език: Английски
Размери: 16.50x23.50
Тегло: 0.684
Корична цена: 19.95 лв.
Цена: 19.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Програмиране
Oracle е мощна система за управление на бази от данни, включваща множество технологии, опции и версии. Повечето потребители – дори опитните разработчици и администратори на бази данни – срещат трудности при овладяването на всички възможности на Oracle базите данни. Освен това с представянето на всяка следваща нова версия за потребителите става все по-трудно да разберат и да разгледат цялата гама от нови технологии, заложена в нея. Последното предизвикателство се нарича Oracle Database 10g.
В тази книга огромното количество от информация за Oracle е синтезирано в един компактен, лесен за четене вид, като освен това са включени допълнителни указания за важни текстови пасажи, илюстрации и полезна информация.
Книгата съдържа глави с информация относно:
— Oracle продуктите, опции, структури от данни, цялостната архитектура на Oracle Database 10g, както и на по-ранните версии (Oracle8i и Oracle9i).
— Инсталиране, стартиране, управление и настройка на Oracle, конфигуриране в мрежа, сигурност, архивиране/възстановяване и Enterprise Manager 10g; използване на възможностите за самонастройка и управление в Oracle Database 10g.
— Многопотребителски едновременен достъп, онлайн обработка на транзакциите (OLTP – online transaction processing), складове за данни, висока надеждност, хардуерни архитектури (например SMP, MPP, NUMA, Grid - мрежов изчислителен модел) и влиянието им върху Oracle
— Мрежовите модели при Oracle – Web и новите тенденции при Oracle за работа с мрежов изчислителен модел или grid, с информация относно нововъведенията при поддръжката на Java и Oracle Application Server 10g.
— Характеристики на най-новата версия Oracle Database 10g – нови възможности за ретроспективно възстановяване, EM 10g, допълнителни инструменти за работа с базата данни – Database Upgrade Assistant, SQL Tuning Advisor, Segment Advisor; големи файлове, автоматично настройване на поделената памет, управление на операциите по отменяне, SGA и PGA; автоматични инструменти за надстройване и настройка – Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM), Automatic Storage management (ASM) и Automated Workload Repository (AWR).
За новите потребители на Oracle, администраторите на бази данни, разработчици и мениджъри тази книга предоставя безценно, всеобхватно въведение в цялостната гама от функции и технологии на Oracle, включително и на наскоро представената нова версия Oracle Database 10g. Но дори ако вече разполагате с подробна документация относно Oracle, вие ще установите, че именно това е книгата, която все по-често ще разтваряте и която ще се превърне във ваше настолно помагало.

Книги, подобни на "Основи на ORACLE, Oracle Database 10g"

Програмирай и играй с Python
-10%

Програмирай и играй с Python

Ейдриън Б. Таки

22.46 лв.
Алгоритми в програмирането
-10%

Алгоритми в програмирането

Алексей Василев

26.96 лв.
Програмирай с JavaScript
-10%

Програмирай с JavaScript

Андрю Юе

19.80 лв.
SQL решения на практически задачи
-10%

SQL решения на практически задачи

D.K. Academy

17.96 лв.
Бази данни
-10%

Бази данни

D.K. Academy

25.16 лв.

Други книги от Рик Грийнвалд

Коментари за "Основи на ORACLE, Oracle Database 10g"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах