Абонамент за бюлетин
Освободен - Карантинна поезия
-10%

Освободен - Карантинна поезия

ISBN: 9786192180379
Издател: Фама
Издадена: 2020
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Поезия
Излекувайте карантинната скука с красивата поезия на Матей Стоянов

Посветих тази книга на медиците, а в нея нито ред не е писан специално за тях. Впрочем характерът на професията им е такъв, че едва ли биха имали време да слушат химни за себе си. Едно е безспорно –когато връщат някого към живота, те спасяват бъдеща творба. Древните гърци са обединили майсторството във всички области с думата „умение“.

Истината е, че всички сме резултат от нечие лечебно творчество. Защото човешката болка никога не е една и съща. Само творец може да я открие и отстрани.

Затова и Хипократовата клетва не е обичайно изричане на морални правила. Тя е зов за опазване на човешкото многообразие. Тя спасява всеки какъвто е. Отваря врата към живота, без привилегии и предпочи-тания.

Пред изпитанието на пандемията видяхме нашите медици в цялата им хуманна същност. Убедихме се, че не събитието създава героите, а те го създават. Тяхната всеотдайност отстрани естествено вниманието ни от дребните боричкания за власт, за да осъзнаем, че истинското съгласие може да се гради върху убежде-нието, че човешкият живот е най-висшата ценност.

-------------------------
Матей Стоянов е роден на 29 януари 1940 г. в Бургас. След като завършва българска филология в СУ „Свети Климент Охридски”, той сменя доста работни места. Започва като редактор във „Външни новини“ в БНР, след това е журналист в „София прес“, преминава през издателство „Народна младеж“, за да стигне и до вестник „Народна младеж“.

Междувременно работи две години като редактор в Студия за игрални филми. Отново се връща в „София прес“, където завежда културния отдел на вестник „София нюз“, а след това е главен редактор на комиксовото издание „Дъга“. Около десетина години е в елитното сп. „София“, както и във вестник „Столица“. Две години завежда културния отдел на община „Лозенец“, за да завърши кариерата си като генерален директор на „Български циркове“.

Автор е на много текстове за песни, на няколко поетични и белетристични книги и романи, сред които „Млечна зрелост“, „Артистично лято“, „Ники Франсето и Алес гут“.

Книги, подобни на "Освободен - Карантинна поезия"

Обич, а не чудеса
-10%

Обич, а не чудеса

Матей Стоянов

10.80 лв.
Ако можехме да лаем
-10%

Ако можехме да лаем

Матей Стоянов

12.60 лв.
Артистично лято
-10%

Артистично лято

Матей Стоянов

10.80 лв.
Всеки със своя цвят
-10%

Всеки със своя цвят

Матей Стоянов

10.80 лв.
Незапочнат роман
-10%

Незапочнат роман

Матей Стоянов

10.80 лв.

Други книги от Матей Стоянов

Коментари за "Освободен - Карантинна поезия"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах