Абонамент за бюлетин
Ориент експрес
-10%

Ориент експрес

ISBN: 9786191640881
Издател: Enthusiast
Издадена: 2013
Брой страници: 192
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 19.00x24.50
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 27.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Кулинария
„Рецептите на Роу са колкото красиви на вид, толкова и изкушаващи на вкус.“
Дейли Мейл

-------------

„Ориент експрес“ е предназначена за хора, които обичат да готвят и биха искали да овладеят някои похвати от прекрасната, лека кухня на Източното Средиземноморие.

След успешната ѝ книга „Пурпурен цитрус & сладки ухания“, сега Силвена Роу насочва вниманието към вкусотиите, които можете да намерите на оживените улични пазари в Дамаск или Истанбул – кюфтета, фалафели и пилафи, както и вкусни сладкиши като ванилова баклава и шоколадов мус с шам фъстък.

В „Ориент експрес“ тя представя 100 леки, изкушаващи нови рецепти, съвършено балансирани летни ястия в стил „мезе“. Това е храна, вдъхновена от всички краища на Източното Средиземноморие, с удивителни комбинации от сладко и кисело – мед и канела, шафран и сумак. Това са ястия, интерпретирани по един великолепен съвременен начин от един от най-успелите шеф-готвачи, работещи днес във Великобритания.

Силвена Роу притежава енциклопедични знания върху храните и кулинарните традиции на Източното Средиземноморие. С нея готварството е лесно, представянето на блюдата – елегантно и изискано, а вкусовете на ястията са силни и с балансирана текстура.

-------------

Силвена Роу е родена и израснала в Пловдив. Баща ѝ, който има турски корени, вдъхва у нея любов към готварството, предавайки ѝ традициите на османската кухня. Семейната и професионалната среда предоставят на Силвена уникалната възможност да сподели с останалите най-доброто от кухнята на Източното Средиземноморие.

Силвена е шеф-готвач в хотел „Мей Феър“, където, след реновацията за няколко милиона лири, през пролетта на 2011 г. отваря врати нейният ресторант „Куинс“. Тя се радва на завидно реноме и известност заради телевизионните си изяви. Редовно участва в невероятно популярната програма на Би Би Си „Съботна кухня“, както и в предаването „Тази сутрин“ по Ай Ти Ви. Освен това Силвена е сред съдиите в шоуто на Би Би Си „Млад готвач на 2010“. От септември 2013 г. тя е водеща на предаването „Щипка сол със Силвена Роу“, излъчвано по bTV – актуално и забавно кулинарно шоу, посветено на изисканата кухня.

Силвена е била шеф-готвач на ресторантите от „Балтик груп“, включително лондонския „Балтик“, на „Ше Кристоф“ и на рeсторант „Водка“, а разнообразният ѝ опит в света на храната варира от сътрудничество с известни марки като „Деликатезе“ на „Уейтроуз“, до създаване на рецепти за „Гардиън“. Тя е и кулинарен консултант във филма на Дейвид Кроненберг „Източни обещания“. През 2007 г. книгата „Пиршества“ на Силвена Роу печели престижната награда „Гленфидич храна и напитки“ .

Книги, подобни на "Ориент експрес"

У дома

У дома

Силвена Роу

39.99 лв.
Моята кухня. Гурме бебе
-5%

Моята кухня. Гурме бебе

Силвена Роу

36.09 лв.
Моята кухня. Здравословни рецепти
-5%

Моята кухня. Здравословни рецепти

Силвена Роу

33.24 лв.
202 неустоими рецепти за хляб

202 неустоими рецепти за хляб

Анна Шагасян

29.00 лв.
303 неустоими Еър Фрайър рецепти

303 неустоими Еър Фрайър рецепти

Анна Шагасян

19.00 лв.

Други книги от Силвена Роу

Коментари за "Ориент експрес"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах