Абонамент за бюлетин
Нощта преди Коледа

Нощта преди Коледа

ISBN: 9786197268225
Издател: Дъбови листа
Издадена: 2023
Брой страници: 40
Корица: Твърда
Език: Български
Корична цена: 28.50 лв.
Цена: 28.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Приказки и легенди, Занимателни и образователни, Стихотворения
Защо класическото коледно стихотворение и съвременните илюстрации, претворени заедно в новата книга на издателство „Дъбови листа“, развълнуваха родителите?

Нуша Роянова: „Ако родителите съумеят да покажат на децата чудесата – доброто и красивото във всеки ден, като изпитват въодушевление и възхита от най-дребните неща, може да се каже, че те са изпълнили най-важната мисия в света, като са ги научили да обичат живота и да живеят с почуда.“

Вълшебната книга „Нощта преди Коледа“ от Холи Хоби и издателство „Дъбови листа“ – уютна като дом, красива като усмивка, желана като подарък, ще помогне на родителите да възпитат децата в различна нагласа към света, с която те да живеят, когато пораснат. Луксозното издание, което е вече в книжарниците, предизвиква истинско удивление, защото долавя безкрайните нюанси на детските неподправени трепети около празника.

„Нощта преди Коледа“ е неповторима книга за настоящето, която претворява с въображение и уважение към миналото, по запомнящ се начин, класическото стихотворение на Клемънт Кларк Мур. Едноименнната творба, илюстрирана с характерен художествен почерк от Хоби Хоби, който умело пресъздава всяко детско изражение, е написана през далечната 1822 година, като нейната изключителна история е разказана в края на книгата. Това потвърждава, че животът и Дядо Коледа са носители на най-голямото чудо, което устоява във времето.

„Подходих с желанието моята интерпретация да се съсредоточи върху усещането за мистичност и сбъдване на чудеса, което преобладава в стихотворението. Коледната нощ е магична нощ, изпълнена с толкова много очакване и вълнение. Затова образът на малкото дете играе така важна роля – именно малчуганите могат да видят невидимото“, разказва Холи Хоби, която е автор и илюстратор на популярната детска поредица „Туут и Пъдъл“.

Обикновено родителите са тези, които подаряват книги на децата си, но в тази история, в която всяко нещо е чудо без край, се случва и обратното. Чувствените послания от книгата ще пренесат възрастните в детството, за да преживеят отново емоциите покрай Коледа.

„Холи Хоби е откритие на дъщеря ми, с която продължаваме да си подаряваме детски книги – по всякакви поводи и от различни пътувания. Покрай една Коледа тя ми подари много красива книга на италиански. Прекрасните илюстрации ме развълнуваха дълбоко, влюбих се в тях, като веднага реших да издам книгата на български“, споделя Нуша Роянова – МАЙКА, издател, писател и художник.

Изящните илюстрации на художничката Холи Хоби, приютени под твърдите корици на книга в голям формат, превръщат изданието в един от най-подходящите подаръци за предстоящите празници, който ще заплени както децата, така и родителите.

Децата се доверяват, а голяма част от живота се крепи на доверие, което разширява кръгозора. Любопитните деца се удивяват на света, като не търсят логично обяснение на всичко в него.

Родителите, които продължават да вярват в чудесата на живота, традициите и непреходните ценности, предават на своите деца това светлоусещане, както Холи Хоби пресъздава посланието от стихотворението на Клемънт Кларк Мур, което е в превъзходен превод на Бела Чолакова. Чудесната адаптация на корицата е поверена на Фиделия Косева.

Ч у д н о… Дали само по Коледа стават чудеса? Кой знае…?

Книги, подобни на "Нощта преди Коледа"

Лъвчето Лео • Аз и моите чувства

Лъвчето Лео • Аз и моите чувства

7.90 лв.
Совичката Пуфи • Аз и моите чувства

Совичката Пуфи • Аз и моите чувства

7.90 лв.
Мечето Тото • Аз и моите чувства

Мечето Тото • Аз и моите чувства

7.90 лв.
Хипопотамчето Хипо • Аз и моите чувства

Хипопотамчето Хипо • Аз и моите чувства

7.90 лв.
Животни любими, описани в рими: ПЕПЕРУДКАTA
-10%

Животни любими, описани в рими: ПЕПЕРУДКАTA

Ангелина Жекова

4.49 лв.

Други книги от Клемънт Кларк Мур

Коментари за "Нощта преди Коледа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах