Абонамент за бюлетин
Нидерландската дева
-10%

Нидерландската дева

ISBN: 9786197040951
Издател: Изида
Издадена: 2017
Брой страници: 304
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Холандска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 13.00 лв.
Цена: 11.70 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Роман, който напомня на читателите за "Брулени хълмове" и "Лолита".

Холандският лекар Жак изпраща осемнайсетгодишната си дъщеря Яна при свой стар приятел – немския аристократ и майстор на фехтовката Егон фон Бьотихер, за да усъвършенства уменията й в това изкуство. Девойката попада в непознат свят, изпълнен с тайни относно характера на връзката между баща й и учителя й по фехтовка.

Егон фон Бьотихер е привлекателен, но затворен мъж с минало на хусар, лична емоционална драма и травми от Първата световна война. Той не желае да се впише в новата ситуация, в която нацизмът взима превес, а предпочита аристократичния кодекс на честта, болката от незаздравелите рани и призраците на миналото. Живее по свой вкус, уединено и елитарно, организира полулегални дуели на студенти - традиция, която Хитлер забранява. Фехтуването до първа кръв, белегът на лицето като символ на гордост и храброст, да победиш вътрешния подлец у себе си, не отговарят на новата идеология.

Егон е толкова загадъчен и неустоим, че Яна неизбежно се влюбва в него. А имението Рарен крие толкова тайни, че скоро тя си дава сметка, че ще научи много повече, отколкото е подозирала. Не само за отбраната и нападението във фехтовката, но и за страстта.

---------------

Маренте де Моор (1972, Хага) е съвременна холандска писателка. Славистка по образование, след завършване на Амстердамския университет тя живее осем години в Русия, учи в театрална школа и е кореспондент на различни медии. След завръщането си в Холандия се установява в южния край на страната – в т.нар. пресечна точка на трите държави (Белгия, Холандия и Германия) – и работи като журналист, колумнист и редактор. Пише романи, разкази и публицистика.

Дебютният й роман „Нарушителят” е високо оценен - освен заради таланта на младата авторка, и заради актуалната си тематика, свързана с източноевропейската емиграция. В творчеството й се съчетават северноевропейската сериозност, реализъм и прецизност и магията на славянската душевност. Въпреки сериозната историческа тематика, благодарение на емоционалната обагреност, въображението и талантливото перо на писателката, поднасящо всичко стилно и елегантно, книгите й се четат леко като романтична приказка.

Книги, подобни на "Нидерландската дева"

Нерон

Нерон

Кон Игълдън

24.99 лв.
Трейнспотинг

Трейнспотинг

Ървин Уелш

20.00 лв.
Нека спи под камък
-10%

Нека спи под камък

Итало Калвино

28.80 лв.
Северни звезди, книга 4
-5%

Северни звезди, книга 4

Бритъни С. Чери

18.91 лв.
Майки и синове

Майки и синове

Колъм Тойбин

22.80 лв.

Други книги от Маренте де Моор

Коментари за "Нидерландската дева"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах