Абонамент за бюлетин
Нейно Величество кралицата разследва: Задача за три кучета
-5%

Нейно Величество кралицата разследва: Задача за три кучета

ISBN: 9789543652952
Издател: Еднорог
Издадена: 2024
Брой страници: 432
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 23.95 лв.
Цена: 22.75 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Криминалета
Не можехме да си представим покойната кралица Елизабет II в ролята на истински детектив, но С. Дж. Бенет я изобразява съвсем убедително в такава необичайна светлина. В нейния бестселър „Нейно Величество кралицата разследва: Уиндзорският възел“ видяхме, че покойната кралица може да разкрива всякакви престъпления и то съвсем дискретно, без това пречи на обичайните й задължения. Във втората книга от поредицата „Нейно Величество кралицата разследва: Задача за три кучета“ Елизабет II се заема да установи каква е връзката между една липсваща картина и шокиращата смърт на един от служителите й в Бъкингамския дворец.

През есента на 2016 г. се задават политически сътресения на Острова и отвъд Океана. Кралицата е притеснена във връзка с последиците от референдума за Брекзит, на поста министър-председател е нова жена, а изборите в Съединените щати претърпяват изненадващ обрат. Разбира се, тя е заета със своите задължения, но когато вижда една от любимите си картини, която някога е висяла в спалнята й, на изложба на Кралския флот, за Нейно Величество е пределно ясно, че нещо не е наред.

След като край басейна в Бъкингамския дворец е открито тялото на една от икономките в локва кръв, започва разследване. От полицията смятат, че смъртта й е резултат от нещастен случай, но кралицата е на друго мнение. Тя отново се заема с разследване, изпълнено с повече обрати, отколкото би могла да предположи. С помощта на своята доверена помощничка Роузи Ошоди, „Началството“ започва да подрежда и преценява фактите. Да, тя може да е жена, при това на солидна възраст, но именно фактът, че някой може да я подценява, й дава допълнително предимство.

Много неща могат да убягнат на всеки, но не и на кралицата. Освен това тя има възможност да размишлява за всичко, което я тревожи, по време на ежедневните разходки със своите три кучета. Оказва се, че няколко жени от дворцовия персонал са станали жертви на тормоз с анонимни писма. След като и Роузи получава такова писмо, Нейно Величество се заема сериозно да разреши случая. Но дали ще успее да го направи, преди убиецът да набележи следващата си жертва?

С. Дж. Бенет отново ни впечатлява с интригуваща мистерия, в традициите на британските криминални класики. Но на мястото на мис Марпъл, кралица Елизабет се проявява като безпогрешен детектив, който правилно разчита всяка следа и успява безкрайно елегантно и небрежно да разпита всеки, за да получи нужната й информация. За пореден път се убеждаваме в нейните качества, превърнали я още приживе в легенда. Всичко от ежедневието й е представено напълно автентично, а отношенията със съпруга й Филип гарнират с приятна доза хумор криминалната интрига.

Книги, подобни на "Нейно Величество кралицата разследва: Задача за три кучета"

Нейно Величество кралицата разследва. Уиндзорският възел
-5%

Нейно Величество кралицата разследва. Уиндзорският възел

С. Дж. Бенет

21.80 лв.
Призраци на Камино

Призраци на Камино

Джон Гришам

24.00 лв.
Среща със смъртта

Среща със смъртта

Агата Кристи

16.99 лв.
Джоб, пълен с ръж
-10%

Джоб, пълен с ръж

Агата Кристи

15.29 лв.
Похитеното момиче

Похитеното момиче

Чарли Донли

19.95 лв.

Други книги от С. Дж. Бенет

Коментари за "Нейно Величество кралицата разследва: Задача за три кучета"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах