Абонамент за бюлетин
На дъх от лятото - стихове
-10%

На дъх от лятото - стихове

ISBN: 9786191611966
Издател: Персей
Издадена: 2019
Брой страници: 64
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Поезия
Телевизионният журналист Костадин Филипов ни повежда на едно вълнуващо пътуване през изгарящи чувства и човешки вселени с дебютната си стихосбирка "На дъх от лятото". Стиховете в неяса писани в последните три години. Освен от голямата споделена, несподелената и изпепеляваща любов, книгата е вдъхновена и от семантиката на числото 24. Дебютната стихосбирка на Костадин Филипов е събрала 48 стиха (2 по 24) - тънката му и многопластова поезия, през която той пътува като откривател. Лириката му ни променя, тя ни носи от делничното и градското към пространството на празника с мелодия от струните на най-фините човешки емоции. Стиховете на Костадин Филипов са празник на духа и интелекта, но също и на чувствата. Докосването до поезията му е магия, която превръща читателя във философ, творец и мечтател. Потапя се в слова от нежност, разтваря се в морска пяна и се преражда в утрешния ден с вяра в нова любов.

Редактор на стихосбирката езнаменитата поетеса Маргарита Петкова. Автор на картината на корицата и на вътрешните графики е талантливата художничка Мирослава Захариева.

-----------------------

Костадин Филипове журналист и телевизионен водещ, отдаден на професията си повече от четвърт век. Той започва кариерата си още на 13-годишна възраст в радио „ЧЛК“, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „П. Хилендарски“, специалност Българска филология, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком“. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком-Пловдив“ като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова“ на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7, където е водещ на новини и предаването „Дневен ред“, редактор на риалити формата „Фермата“ по BTV, а днес е редактор в предаването „Преди обед“ по BTV. Главен редактор е и на информационния сайт delo.bg.

Книги, подобни на "На дъх от лятото - стихове"

Ангела и Джема - новели
-10%

Ангела и Джема - новели

Костадин Филипов

12.60 лв.
Амфибрахий в До мажор

Амфибрахий в До мажор

Ивайло Диманов

15.00 лв.
Пясъчни мълчания - поезия
-10%

Пясъчни мълчания - поезия

Радка Костадинова

13.50 лв.
Писалката на Господ - поезия

Писалката на Господ - поезия

Александър Ал. Хаджихристов

16.00 лв.
Детелина на хаоса
-10%

Детелина на хаоса

Иван Теофилов

13.50 лв.

Други книги от Костадин Филипов

Коментари за "На дъх от лятото - стихове"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах