Абонамент за бюлетин
Начинът на Уорън Бъфет
-5%

Начинът на Уорън Бъфет

ISBN: 9789546563996
Издател: АлексСофт
Издадена: 2020
Брой страници: 392
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 23.75 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Мениджмънт
През кариера в инвестициите, която е шест десетилетия и продължава, Уорън Бъфет се изправя пред безброй предизвикателства и намира своя път към несравнимия успех. Неговата скромност, почтеност и интелектуален дух го правят скъп на милиони инвеститори по света и продължават да запалват интереса към това как той прави бизнес. Затова и Робърт Хагстром се връща с трето издание на „Начинът на Уорън Бъфет”.

Въпреки лавината от информация, налична за днешния инвеститор, мнозина все още се борят да изкарат печалба. Далеч над пазарната лудост обаче стоят прозренията и опитът на Уорън Бъфет. В последното издание на „Начинът на Уорън Бъфет” Хагстром слага инвестиционната философия на „оракула от Омаха” в перспектива, като същевременно разкрива как можете да включвате неговия ефективен подход в собствените си начинания.

Разкривайки ангажиращ поглед към личната и професионална история на Бъфет, тази навременна книга бързо минава към представяне на хората – от Бенджамин Греъм и Филип Фишър до Чарли Мънгър – които повлияват върху начина, по който Бъфет гледа на инвестирането.

От тук Хагстром започва разбивка на методологията на Бъфет и обяснява защо онова, което той прави „не е отвъд компетентността на когото и да е”. Ще се запознаете с доказания подход на Бъфет за избиране на акции, както и купуването на бизнеси – и двете от които следват сходен модел, изграден върху вечни правила, събрани в дванайсет принципа. Също така, ще откриете от първа ръка как неговите принципи са приложени към много от покупките на Berkshire Hathaway, включително класическото купувана не Coca-Cola и по-скорошните трансакции, включващи IBM и Heinz. И след като научите как да взимате рационални решения кои акции да купувате, Хагстром ви показва как да събирате всичко заедно, като обяснява защо Бъфет смята, че насоченото инвестиране в огромна степен опростява задачата по управлението на портфейли. По пътя ще добиете жизненоважни прозрения за психологическите предизвикателства при управляването на портфейл в стила на Уорън Бъфет, както и ролята на търпението в дългосрочното инвестиране.

Кариерата на Уорън Бъфет в успешното управление на пари се продължава шейсет години. Включването на неговите принципи във вашето мислене и базирането на вашите решения за инвестиране въз основа на тях може и да не ви изкара милиарди, но ще ви постави в по-добра позиция да подобрявате резултатите от портфейла си.



„Популярността на тази книга е свидетелство за точността на нейния анализ и стойността на съветите в нея.”
Бил Милър, председател и CIO, LMM, LLC

„Всеобхватна основа за прилагането на инвестиционната стратегия на Бъфет към новата икономика.”
Fortune

„За читателите на ‘Начинът на Уорън Бъфет’, надявам се, че мога да ви дам много личен поглед към важна част от инвестиционната история и някои размисли как най-добре да използвате тази чудесна книга. Ще кажа малко за г-н Бъфет, тъй като това е темата на книгата, а Робърт Хагстром я обхваща с класа и проницателност.”
Кен Фишър, от Въведението

-----------------------

Робърт Дж. Хагстром е един от най-известните автори на книги за инвестиране за масовата публика. Той е написал девет книги, включително бестселърите на „New York Times” „Начинът на Уорън Бъфет” и „The Warren Buffett Portfolio: Mastering the Power of the Focus Investment Strategy”. Той също така е автор на „The NASCAR Way: The Business That Drives the Sport”, „The Detective and the Investor: Uncovering Investment Techniques from the Legendary Sleuths” и „Investing: The Last Liberal Art”. Робърт е възпитаник на Университета на Виланова с бакалавърска и магистърска степен и е дипломиран финансов анализатор. Той живее със семейството си във Виланова, Пенсилвания.

Книги, подобни на "Начинът на Уорън Бъфет"

Ръководство на ефективния мениджър
-5%

Ръководство на ефективния мениджър

Д-р Владислав Цветанов

37.91 лв.
Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Кредити - играта на богатите

Кредити - играта на богатите

Юли Тонкин

20.00 лв.
Промени в Търговския закон
-5%

Промени в Търговския закон

Проф. д.ю.н. Ангел Калайджиев, Костадинка Недкова

38.00 лв.
Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Малка книга за мъдростта на големите мениджъри

Джеймс Макграт

19.95 лв.

Други книги от Робърт Дж. Хагстром

Коментари за "Начинът на Уорън Бъфет"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах