Абонамент за бюлетин
Наследници
-10%

Наследници

ISBN: 9547690272
Издател: Обсидиан
Издадена: 2002
Брой страници: 333
Корица: Мекa
Националност: американска
Размери: 12.90x20.00
Тегло: 0.369
Корична цена: 9.00 лв.
Цена: 8.10 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Проза
Дълго преди името Джон Гришам да стане символ на модерния съдебен трилър, писателят работи по 60-70 часа на седмица като адвокат в щата Мисисипи, отдавайки се преди работа и по време на почивките на съда на своето хоби - пише своя първи роман.
Роден на 8-ми февруари 1955 г. в щата Арканзас в семейството на строителен предприемач и домакиня, Гришам като дете мечтае да стане професионален бейзболист. Отчитайки липсата на нужните качества за професионална спортна кариера, той променя своята визия за бъдещето и специализира счетоводство в Щатския университет на Мисисипи. През 1981 година Гришам завършва адвокатско училище. Практикува право почти десетилетие. Специализира криминално право и съдебни спорове, свързани с наранявания. Един ден в съда бъдещият писател изслушва сърцераздирателната изповед на 12-годишната жертва на изнасилване. Това го подтиква да започне да пише. Романът, който започва, разказва история, в която бащата убива изнасилвачите на дъщеря си. Ставайки всяка сутрин в 5, за да прекара времето преди работа в писане, Джон Гришам завършва за три години "Време да убиваш". Първоначално ръкописът е отхвърлен от издателите, докато все пак романът не е забелязан и публикуван в петхиляден тираж през 1988 г.
Над 60 милиона са издадените романи на Гришам по света. Авторът е преведен на над 29 езика. Шест от книгите му са филмирани.
Последната му, четиринайсета по ред книга, НАСЛЕДНИЦИ, е изцяло в духа на "Завещанието" и "Братята". И за пръв път след "Време да убиваш" действието отново се развива в окръг Форд, Мисисипи, където ексцентрични герои се сблъскват с тъмни семейни тайни.
Рей Атли, 43-годишен, наскоро разведен, преподавател по право и любител пилот, получава писмо от своя умиращ баща, съдия в Луизиана. Същото писмо получава и по-малкия му брат Форест, черната овца в семейството. Двамата братя трябва да се явят в кабинета на съдията в уречен ден и час, за да обсъдят наследството, което ги очаква.
Когато Рей пристига в родния дом, съдията е вече мъртъв. Но в шкафа в кабинета на стария Атли той намира пари, които баща му не би могъл да спечели от съдийство. Три милиона долара. Откъде са? Подкупи? Незаконни сделки? Комар? Удари в казината, изникнали като гъби в дълбокия Юг? Имат ли наследниците права над тях? Кой друг знае за тайната? Кой заплашва да убие Рей?

Книги, подобни на "Наследници"

Да пропуснеш Коледа
-10%

Да пропуснеш Коледа

Джон Гришам

18.00 лв.
Клиентът
-10%

Клиентът

Джон Гришам

21.60 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.

Други книги от Джон Гришам

Коментари за "Наследници"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах