Абонамент за бюлетин
НЛО дневници
-10%

НЛО дневници

ISBN: 9789549535969
Издател: Вакон
Издадена: 2016
Брой страници: 304
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Австралийска
Размери: 14.20x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, Тайни и загадки
Ако Индиана Джоунс имаше перото на Дъглас Адамс, то името му щеше да бъде Мартин Плауман. Със свръхестествено чувство за хумор и остър език този неверник пробива щита на вярващите и се вмъква в техния свят. Загадъчни знаци, близки срещи с НЛО, отвличания от извънземни, контактьори, които осъществяват връзка с гости на нашата галактика – това са само част от мистериите, в които ще се забърка австралиецът в „субкултура, в която параноята се смята за привлекателна черта на характера, а бинокълът – за последен вик на модата“.

Но Плауман не е ловец на извънземни, а на истории, и то доста земни истории. Определя се като „уфологолог“, тоест човек, който изследва изследователите – онези, които се опитват да докажат съществуването на живот отвъд нашата планета. Той атакува директно на тяхна територия, като за седем години разстила пипалата си в САЩ, Перу, Боливия, Чили, Мексико и Австралия. Какъв е бил странният обект, паднал в Розуел, какво има в Зона 51 – един безпристрастен поглед към фактите... или към липсата им. Плауман се опитва да остане обективен в една субективна материя, спуска се по „Извънземната магистрала“, за да провери как една идея – реална или не, може да трансформира онзи, който вярва безусловно в нея.

Ако смятате, че НЛО са действителни и често им гостувате за следобеден чай, тази книга ще ви срещне със съмишленици. А ако отхвърляте пренебрежително идеята за извънземни създания, ще се забавлявате искрено в този Земен пътеводител на неидентифицирания стопаджия.

--------------

Австралиецът Мартин Плауман започва да се интересува от НЛО още като дете. Въпреки че е скептично настроен към темата, той е силно впечатлен от желязната убеденост на хората, вярващи в съществуването на извънземни цивилизации. Това го подтиква да посвети докторската си дисертация по културология на системата от вярвания за НЛО, наречена „уфология“. Когато получава докторската си степен, Мартин се превръща в сензация за националните австралийски медии, сред които „Ейдж“, „Сидни морнинг хералд“, „Аустрелиън“, „Хералд сън“ и „Канбера таймс“. Живее в Мелбърн, където води курс по творческо писане за хора с увреждания, които имат различен културен и лингвистичен произход.

---------------

„Прекрасно четиво... Уфологията е изключително вникване в човешкия ум.“
Аустрелиън

„В сърцето на това академично и пространствено пътуване стоят сериозни въпроси: Кое е истинско и кое не е? Как правим разлика?“
Хералд сън

„Идеалната книга за четене, докато ви вземат проби на борда на кораба майка.“
Шон Микалеф

Книги, подобни на "НЛО дневници"

Новият световен ред
-5%

Новият световен ред

Хърбърт Уелс

13.30 лв.
Пробуждането
-10%

Пробуждането

Стойчо Керев

22.50 лв.
Порталът към мистериозния свят

Порталът към мистериозния свят

Колектив

32.00 лв.
Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени
-10%

Ванга. Неизвестното. Пророчества, рецепти, гадания, спомени

10.80 лв.
Катастрофите, които разтърсиха света
-10%

Катастрофите, които разтърсиха света

Михаил Гуров

18.81 лв.

Други книги от Мартин Плауман

Коментари за "НЛО дневници"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах