Абонамент за бюлетин
Мъртва партида
-5%

Мъртва партида

ISBN: 9789543652723
Издател: Еднорог
Издадена: 2022
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 19.95 лв.
Цена: 18.95 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Криминалета
Английската писателка Мери Кели вече е популярно име у нас, покрай успеха на романа й „Коледното яйце“, част от класическата криминална поредица на Британската библиотека. Поредицата продължава с друга книга на авторката, смятана за едно от върховите постижения в жанра. За „Мъртва партида“ тя е отличена със Златния кинжал на Асоциацията на авторите на криминални романи, при това в конкуренция с един от шедьоврите на Джон Льо Каре.

Действието в романа се развива във фабрика за порцелан и керамика в Стафордшър. Срещаме се с частния детектив Никълсън, натоварен със специална мисия. Той трябва да разкрие кой служител продава проекти на дизайнерите на международни конкурентни компании. Основният заподозрян е дизайнерът на фабриката Корина Уейкфилд, в която Никълсън има неблагоразумието да се влюби.

Едно убийство обаче изцяло обърква плановете му. В хранилището за течна глина е открит труп. Дали случилото се е резултат от индустриалния шпионаж? Оказва се, че в тихата фабрика, където сякаш всички са посветени от сърце на производството на изящни изделия, тлеят скрити страсти, завист и недоволство. Никълсън се опитва да подреди сложния пъзел и да съхрани достойнството си, но мислите му са изцяло насочени към Корина и нейното мрачно минало.

Кели изгражда автентична картина на работния процес във фабриката, в която всички служители са като част от едно голямо семейство, но всеки крие своите истински чувства. Голямото й постижение е психологическата задълбоченост, с която подхожда към историята и героите си. Никълсън е истински професионалист, изцяло погълнат от своето разследване, но е раздвоен от чувствата си към Корина, които стават все по-силни. Все пак той трябва да изпълни мисията си, а привлекателната и непредсказуема Корина може би е ключът към разкриването на мистерията.

Книгата е част от специално подбраната поредица на Британската библиотека, представяща забравени шедьоври от златните години на британската криминална проза с тематично изработени оригинални корици. Несправедливо пренебрегнати и неоценени навремето, много от тези заглавия не са били издавани повторно в продължение на десетилетия. Всяка книга излиза с предговор от съвременен писател на криминални романи. В случая това е Мартин Едуардс, който разказва любопитни подробности за Кели и защо романът е смятан за нейния абсолютен шедьовър.

„Една истинска детективска история, в най-добрите традиции на жанра...
Достоверно пресъздадените съмнения и страдания на героите перфектно се вписват в разкриването на всички следи“.
The Times Literary Supplement

Книги, подобни на "Мъртва партида"

Коледното яйце
-5%

Коледното яйце

Мери Кели

15.11 лв.
Първата лъжа печели

Първата лъжа печели

Ашли Елстън

19.99 лв.
Криминален клуб "Марлоу"

Криминален клуб "Марлоу"

Робърт Торогуд

23.00 лв.
Гневът на самодивите
-10%

Гневът на самодивите

Григор Бануши

22.50 лв.
Лондонски мостове

Лондонски мостове

Джеймс Патерсън

8.50 лв.

Други книги от Мери Кели

Коментари за "Мъртва партида"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах