Абонамент за бюлетин
Моята олимпиада

Моята олимпиада

ISBN: 9789542832607
Издател: Сиела
Издадена: 2020
Брой страници: 280
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 17.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Спорт и туризъм, Спорт и бойни изкуства, Биографична литература
Илия Троянов ни разказва за своя собствен експеримент, в който решава да провери сам себе си и да научи повече за спорта не като зрител, а като състезател. За четири години той тренира 80 олимпийски дисциплини с цел да постигне поне половината от резултатите на олимпийските шампиони.

През 2020 г. трябваше да има Олимпиада, но вместо нея, можем да прочетем „олимпиадата“ на Троянов. Един аматьор решава да възкреси прочутия принцип на Кубертен и си поставя за цел да постигне поне половината от резултатите на шампионите в общо 80 олимпийски дисциплини за четири години.

Авторът на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“ Илия Троянов се впуска в това приключение с отворено съзнание, с много чувство за хумор и самоирония, но също и с важни въпроси, които търсят своите отговори. Един аматьор, 4 години, 80 дисциплини.

Пътят на Троянов го отвежда в различни точки на света, в страни, прочути със своите спортни постижения, и го среща с огромно разнообразие от характери и идеи. Авторът тренира борба в Техеран, джудо в Токио, гимнастика с Йордан Йовчев в България, плажен волейбол в Рио де Жанейро, а маратон тича не къде да е, а между селцето Маратон и Атина.

В „Моята олимпиада“ авторът изследва своята собствена същност, достига физическите си граници, успява да победи сам себе си и така да се промени. Той успява обаче и да открие много за човешката природа като цяло, за връзката между физическото и духовното, за истинския смисъл на спорта – отвъд медалите, световните рекорди, славата и бизнеса.

„При изследването на моите телесни и умствени граници научих не само колко слабости имам, но и колко разнообразен е човекът. Многообразието на физическите възможности е огромно. Можем да се потупаме по рамото. Нито едно друго същество в царството на животните не притежава толкова дарби.“
Илия Троянов

Книги, подобни на "Моята олимпиада"

След бягството
-10%

След бягството

Илия Троянов

10.80 лв.
Щурият глобус
-10%

Щурият глобус

Илия Троянов

4.50 лв.
В Германия го наричат Генерала

В Германия го наричат Генерала

Румен Пайташев

15.00 лв.
ГУНДИ какъвто не го познавате. Уникални снимки
-10%

ГУНДИ какъвто не го познавате. Уникални снимки

Георги Иванов, Кристиан Иванов, Елица Младенова, Добромир Добрев

17.23 лв.
Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда
-10%

Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда

Георги Иванов, Кристиан Иванов, Добромир Добрев

17.99 лв.

Други книги от Илия Троянов

Коментари за "Моята олимпиада"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах