Абонамент за бюлетин
Моята най-любима книга
-10%

Моята най-любима книга

ISBN: 9786191610921
Издател: Персей
Издадена: 2016
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Магически реализъм и много любов предлага романът на Маркета Пилатова

За индианците змията е чувственост и емоция. Хладната им на допир, но изключително нежна кожа, се е превърнала в символ на емпатичност за първите обитатели на Америка. В този свят ни пренася романът "Моята най-любима книга". Чешката писателка Маркета Пилатова предлага да погледнем към света със змийски очи. И да видим, че онова, заради което от правека смятаме змията за лоша, е всъщност в собствените ни сърца. Злото...

Необикновена бяла змия е затворена в Змийския институт, но тя има странната способност да се вмъква в хорските сънища. Едни повежда към истината за тях самите, други - към смъртта. Собственикът на института се опитва да заличи греховете си (незаконни сделки, наркотици, нереализирани амбиции) с помощта на Пахита, млада жена с индианско потекло, развила способността да чува и вижда змиите. Злото може да бъде преодоляно с любов. Приказки и предания служат за утеха срещу болката и злото. Разказва ни ги Този, който татуира - мъж без минало и с напукано от преживяното сърце. Сплитаща нишката на необикновени съдби, "Моята най-любима книга" е като пречистване от всичко тъмно в нас. Думите ѝ потичат като пълноводна река, а с очите си след края ѝ виждаме свят, който досега не сме познавали.

Запознайте се с героите на "Моята най-любима книга", разплетете корените на спомените си, за да откриете какво се крие в тях - зло или добро. И помнете, само ако виждаме края, само тогава живеем истински.

---------------

Маркета Пилатова (р. 1973 г.) е водещ съвременен чешки автор, с няколко много успешни романа. Написва "Моята най-любима книга", докато живее в бразилската джунгла. В уникалния ѝ повествователен ритъм личи преклонението ѝ към Маркес и Капоти. Хипнотична смес от магически реализъм и много любов изпълва този тъжен на моменти, но вълшебен роман. Вашата нова най-любима книга.

Книги, подобни на "Моята най-любима книга"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Театър "Империя"

Театър "Империя"

Майкъл Бол

24.00 лв.
Гърди и яйца

Гърди и яйца

Миеко Каваками

25.00 лв.

Други книги от Маркета Пилатова

Коментари за "Моята най-любима книга"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах