Абонамент за бюлетин
Медиен език и стил: Теория и съвременни практики
-5%

Медиен език и стил: Теория и съвременни практики

ISBN: 9789540737188
Издадена: 2014
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 14.25 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Медии
Андреана Ефтимова е магистър по българска филология (1995) и журналистика (1998) и доктор по общо и сравнително езикознание (психолингвистика) (2000). Била е преподавател по съвременен български език във Факултета по славянски филологии, а в момента е доцент във Факултета по журналистика и масова комуникация, СУ „Св. Климент Охридски“. Води лекционни курсове по медиен език и стилове на писането, култура на писането и стилове в общуването, езикът в интернет, невербална комуникация и психолингвистика във ФЖМК и ФСлФ на СУ.

Автор е на монографиите „Невербалната комуникация в телевизията“ („Сема РШ“, 2002), „Ефективната невербална комуникация“ („Сиела“, 2008), „Винаги малко повече: наречия за количество и време в обучението по български език като чужд“ (УИ „Св. Климент Охридски“, 2010), „Невербалната комуникация: медии и медиатори“ („Сиела“, 2011) и „Есето в академичната и журналистическата практика“ („Фабер“, 2011). Участник е в екипа, работил над „Български асоциативен речник“ (УИ „Св. Климент Охридски“, 2003).

Учебникът „Медиен език и стил“ е предназначен за специалностите „Журналистика“, „Връзки с обществеността“, „Книгоиздаване“ и всички специалности от професионалното направление „Обществени комуникации и информационни науки“, в които се четат дисциплини по медиен език, журналистическа стилистика, публична реч, култура на речта, култура на писането/говоренето, реторика, устна и писмена комуникация, творческо писане и др.

Успех на всички, които ценят стила в езика и езика в стила!

Книги, подобни на "Медиен език и стил: Теория и съвременни практики"

Звуците на нощта. Из историята на "Нощен хоризонт"
-5%

Звуците на нощта. Из историята на "Нощен хоризонт"

Румен Стоичков

28.41 лв.
Преглед на печата. 100 интригуващи статии от старите вестници 1884 - 1943

Преглед на печата. 100 интригуващи статии от старите вестници 1884 - 1943

Антонио Станоев

29.00 лв.
Блоговете умряха! Да живеят блоговете!
-5%

Блоговете умряха! Да живеят блоговете!

Жюстин Томс

14.25 лв.
Във и след времето: 52 разговора
-10%

Във и след времето: 52 разговора

Теодора Станкова

26.91 лв.
Цензурата. От църковния кодекс до ютюб
-5%

Цензурата. От църковния кодекс до ютюб

Ханес Хофбауер

19.00 лв.

Други книги от Андреана Ефтимова

Коментари за "Медиен език и стил: Теория и съвременни практики"
Мони - 15/03/2015
Г-н Динев, Вашата хигиена е като на краставо куче, щом си позволявате да унижавате публично детето на авторката. И Вие ще ми говорите за хигиена в науката! За такива като Вас трябва да има наказания за публично разпространение на езика на омразата. Вие ни отровихте с агресията си и с лъжите си.

Елица - 17/02/2015
Доц. Ефтимова е известна като един от най-добрите български езиковеди и като изключително подготвен експерт по медиен език и стил. Нейното име е синоним на качество и висока научна компетентност както в страната, така и в чужбина. Книгите й се цитират, тъй като тя е единствената писала по редица пренебрегвани от традиционната лингвистика съвременни проблеми.

Бета - 10/02/2015
Учебникът е великолепен. Изключително стегнато представени са актуалните изследвания в областта на българския език и стилистиката. А примерите от медийната практика са безценни.

Красимир Стоянов - 26/07/2014
Не знам дали Красимир Динев е писал учебници или изследователски монографии, всъщност такова име в нашата област не ми е известно. Но ще кажа, че познавам няколко книги на доц. Андреана Ефтимова - те са винаги екзактни и винаги предлагат нестандартни научни концепции, тоест винаги са научно провокативни. Не очаквам в случая да е така (още не съм чел "Медиен език и стил"), защото явно става дума за учебник - а учебниците трябва да са предимно комуникативно представящи основните понятия и проблематика в една научна дисциплина. И понеже не познавам други български учебници, които да са посветени специално на медийния език и стил, определено съм респектиран и заинтригуван.

Ивелина - 26/07/2014
И как точно се преспециализира, защото е завършила и българска филология, и журналистика? И кой точно я гони - да не би да е доц. Елена Хаджиева, която не иска никой освен нея да не става доцент? И книгата не е книга, а учебник, мила госпожо "Динев".

Тодор Благоев - 25/07/2014
Книгата е излязла едва от 3 дни, но вече има своя "сериозен" читател. Красимир Динев е доц. Елена Хаджиева, която направи и невъзможното, за да попречи на колежката си А. Ефтимова да пише и преподава. Тази омраза ще разруши самата нея.

Красимир Динев - 17/07/2014
Книгата е много слаба, тя е компилативен труд. Учудващо е как Андреана Ефтимова, която е гонена от факултет във факултет, за има няма два-три месеца се преспециализира и бълва книги с оглед на новия си факултет. Скоро очакваме да издаде физико-химична лингвистика и медиен език. Тя е способна и това да напише.Трябва да има хигиена в науката, не може да си специалист по всичко и да се обект на присмех за цялата лингвистична общност. Вярно, че е демокрация, но това не означава непрекъснато да пробутваме свръхамбициозни "доцентки", които разбират от всичко, но всъщност не знаят нищо. Срам за науката е тази дама. не я ли е срам от детето й, което може един ден да прочете какви глупости е писала майка Й. С уважение Краси Динев, ПУ "П. Хилендарски".

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах