Абонамент за бюлетин
Мастиленият лабиринт
-10%

Мастиленият лабиринт

ISBN: 9789542803966
Издател: Сиела
Издадена: 2009
Брой страници: 428
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
"Мастиленият лабиринт" е исторически роман, в който всяка сцена е базирана на реална история и съществуващ артефакт. Местата и времето на случващото се в романа са действителни. Някои от имената на участниците са променени.
"Мастиленият лабиринт" има много изходи и единствено от читателя зависи през кой ще успее да излезе. Всяка глава в книгата е нова страница от изгубения край на таен ръкопис, намерен в стара римска библиотека, в края на най-стария път в Европа - Виа Аппия Антика. И боравейки със стотици факти и научни трактовки, романът неусетно преобръща представите ни за история, религия и философия.

Към книгата е изграден уникален музей на следите в Лабиринта, от стотици снимки от Москва, Бирма, Берлин, Гърция, Рим и Тракия, направени от авторката, които илюстрират съдържанието. А достъп до него има само читателят намерил паролата-ключ, за който инструкциите са в романа.

Книги, подобни на "Мастиленият лабиринт"

Войната на верите
-10%

Войната на верите

Людмила Филипова

21.60 лв.
Аномалия
-10%

Аномалия

Людмила Филипова

19.80 лв.
Божият ген
-10%

Божият ген

Людмила Филипова

19.80 лв.
Печатна грешка
-10%

Печатна грешка

Людмила Филипова

18.00 лв.
Където се ражда слънцето
-10%

Където се ражда слънцето

Людмила Филипова

19.80 лв.

Други книги от Людмила Филипова

Коментари за "Мастиленият лабиринт"
Читател - 19/04/2009
Много реклама... Много вложени пари... и какво? Ха, преценете сами.

христо димитров - 09/02/2009
Очаквах повече, тъй като се интересувам от заявените теми. За съжаление се натъкнах на подражателство, да не кажа плагиатство. Героинята упорито се опитва да представи отдавна известни идеи като свое първооткривателство. Идеята за Първите съществува от 30-40 години, заявена е от арх. Иван Иванов, който открива Варненския некропол. Идеята за връзката между Орфей и Христос е широко дискутирана от стотина години, като пример ще посоча, че върху фреските в катакомбата Домитила много подробно се спира между другото и най-известният антрополог Джоузеф Камбъл. Представените графични фигури, които героинята уж открива, са черпени с пълни шепи от книга на д-р Стефан Гайд. За амулета и неговата кражба четох вече в друг роман, пак от български автор. Подражателство има дори във формата - всяка глава започва с дълъг цитат, както прави Умберто Еко в "Махалото на Фуко", но тук тези препратки спъват сюжета, на който и без друго му липсва динамика. Съжалявам, наистина очквах повече, особено след представения анонс.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах