Абонамент за бюлетин
Люпене на яйца от домашни птици
-5%

Люпене на яйца от домашни птици

ISBN: 9789548372039
Издател: Еньовче
Издадена: 2010
Брой страници: 120
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 8.00 лв.
Цена: 7.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Научна литература, Специализирана литература, Фауна, Домакинство и хоби, Хоби, Животновъдство
През последните няколко години се увеличи интереса към изкуствено люпене на яйца от домашни птици в домакинствата и малките стопанства и ферми. Използват се различни видове и системи фабрични или самоделни плоски инкубатори за малък брой яйца и по-големи шкафни инкубатори. Правят се опити, по-малко или повече сполучливи за преустройство на хладилни шкафове и камери в инкубатори. Някои от тях работят перфектно. Попадали сме на куриози дължащи се на факт, че любителите конструктори не познават биологията и технологията на люпене, като инкубатори без овлажнители, без вентилатори и вентилационни отвори, без механизми за обръщане на яйцата или с вентилатори с диаметър 30 см. и отвор в задната страна на машината.

Към някои инкубатори липсват всякакви инструкции за експлоатация. Във връзка с интереса към люпенето в домашни условия в редакцията на селскостопанските издания често постъпват запитвания относно режима на люпене, предимно за темперетурата. Някои от въпросите подсказват, че липсват основни познания в тази област. Специализираната литература в тази област е недостатъчна с изключение на някои университетски издания.

Авторът на книгата си е поставил за цел да изложи основните теоритични и практически познания свързани с люпилното дело. Засегнати са параметрите за инкубирането на яйцата, развитието на ембрионите, което е свързано с биологичния контрол при инкубирането, устройството на люпилните и инкубаторите. Разгледани са проблемите с неудачите свързани с произхода на яйцата и храненето на разплодните стада. Въпросите с храненето на птиците са свързани както с нормираното хранене така и последствията от непълноценното хранене изразено в недостига или липсата па някои хранителни вещества, минерали и витамини в дневната дажба които дават неблагоприятно отражение върху люпимостта на яйцата и жизнеността на пилетата. Отразен е опитът му в птицевъдството и люпилното дело в ЦСК и някои частни фирми и стопанства.

Книги, подобни на "Люпене на яйца от домашни птици"

Декоративни и пойни птици
-5%

Декоративни и пойни птици

Ангел Рангелов

11.40 лв.
Работа с многокорпусен кошер
-5%

Работа с многокорпусен кошер

Георги Цанков

5.70 лв.
Люцерна. Отглеждане, хранителна стойност, сено, силаж, дехидрат
-5%

Люцерна. Отглеждане, хранителна стойност, сено, силаж, дехидрат

Атанас Кирилов, Димитрия Петкова

11.40 лв.
Крушови насаждения
-5%

Крушови насаждения

Цоло Михайлов

11.40 лв.
Отглеждане на пчели и методи за високи добиви

Отглеждане на пчели и методи за високи добиви

Георги Цанков

12.00 лв.

Други книги от Ангел Рангелов

Коментари за "Люпене на яйца от домашни птици"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах