Абонамент за бюлетин
Любов и талант

Любов и талант

ISBN: 9789544871079
Издател: Литера принт
Издадена: 2013
Брой страници: 360
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 15.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Музика, Биографична литература, Биографична литература
Пред нас е една необичайна книга с привлекателно заглавие, което би ни заинтригувало и без да знаем за чий талант, и за чия любов се разказва в нея. Тази книга-изповед ни запознава със съкровени мигове от живота на една от най-ярките звезди на световната оперна сцена през XX век - на бас номер 1 на планетата, чието име се споменава не случайно редом с името на другия славянски колос и има не по-малък ореол от този, който озарява името на Шаляпин. Книгата е посветена на българския певец Борис Христов и на неговата голяма любов с Пенка Касабова, видна българска педагожка, първата наша висшистка по специалността предучилищно възпитание. След като завършва педагогическия курс на Елисавета Кларк към Американската детска градина в София като една от неговите първи възпитанички, моята леля Пенка Касабова получава бакалавърска степен от Колежа в Еванстън, недалече от Чикаго. Тригодишният престой в Америка разширява нейния кръгозор и я обогатява с постиженията на съвременната педагогика, които тя приспособява към българските условия и ги прилага творчески след завръщането си у нас. Тук след време тя става приемник на мис Кларк и поема ръководството на американската детска градина и на педагогическия институт към нея. Сега започва да разцъфтява способността на П. Касабова да контактува с малки и големи, с учени и неуки. Особено се старае да помага на младите хора, радва се, ако може да ги ориентира към професия, в която най-добре биха осъществили своите заложби.

Сред хората, на които тя е съдействала да намерят призванието си, най-видният безспорно е оперният артист Борис Христов. Той се беше погрешно ориентирал към юриспруденцията и най-вече под благотворното влияние на Пенка Касабова пое пътя на музиката, за да стигне до върховете на оперното изкуство.

Книги, подобни на "Любов и талант"

#selfmade - Любо Киров. Всичко е имало смисъл

#selfmade - Любо Киров. Всичко е имало смисъл

Любо Киров

29.90 лв.
Братя Аргирови. Гот е да сме двама
-10%

Братя Аргирови. Гот е да сме двама

Братя Аргирови

31.50 лв.
Книга за песните - колекционерско издание 3 картички и репетиционни аудиозаписи
-10%

Книга за песните - колекционерско издание 3 картички и репетиционни аудиозаписи

Стефан Вълдобрев

21.60 лв.
С ритъм и любов - Елица Тодорова

С ритъм и любов - Елица Тодорова

Елица Тодорова

20.00 лв.
Веселин Маринов: От любов
-10%

Веселин Маринов: От любов

Веселин Маринов

22.50 лв.

Други книги от Пенка Касабова

Коментари за "Любов и талант"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах