Абонамент за бюлетин
Любовта е куче от Ада
-10%

Любовта е куче от Ада

ISBN: 9789547833425
Издател: Locus
Издадена: 2022
Брой страници: 464
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 33.00 лв.
Цена: 29.70 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Любовта е куче от Ада" е лирично и безкомпромисно изследване на извънредните ситуации, които любовта създава; на начина, по който разбива сърцата, и границите, които налага. Истинска класика в поетичното наследство на Буковски.

Прескачайки между грубост и нежност, чувствителност и твърдост, Буковски ни разкрива хилядите лица на любовта – нейната себичност и нарцисизъм, нейната тайнственост и болезненост, и в крайна сметка радостта, която тя носи в несекващата си изобилност и изкупителна сила.

Чарлс Буковски е легенда в съвременната литература. От пощенски чиновник, тънещ в неизвестност, той се превръща в един от най-четените автори на своето време. Над 45 книги с проза и поезия, написани с безкомпромисна честност и автентично чувство за хумор, документират тъмната страна на Америка.

Живот, който започва в Германия през 1920 г., и завършва в Калифорния през 1994 г. – там, където са и героите на наговите произведения. Детството на Буковски е отчайващо и нещастно. Младостта си прекарва в скитничество, черна работа и пиене, докато на 49-годишна възраст е вече писател, който се издържа от книгите си. Буковски категорично е един от най-нестандартните и гениални автори на своето време.

"Буковски прави писането на голяма поезия да изглежда лесно; някои от стиховете му притежават неочаквана красота. Липсата на каквато и да е претенция, на пръв поглед опростената, неримувана поезия, наподобяваща проза, създават опасността за всички поети, които идват след него, да се оправдават за това, че имат стил и звучене като неговите."
The Guardian

"В стремежа бързо да закачим някакво определение на Буковски, нещо като замаяна от алкохол щастлива случайност, много често пропускаме да отбележим неговата невероятна способност да сътвори прекрасно написан стих. Време е всички онези, които се съмняват в значимостта на Буковски, да преосмислят своите позиции, като оставят настрана предразсъдъците си. Ако успеят да го направят, ще бъдат приятно изненадани."
Адам Кърш, The New Yorker

Книги, подобни на "Любовта е куче от Ада"

До ръба на лудостта
-10%

До ръба на лудостта

Чарлс Буковски

12.60 лв.
Донеси ми любовта си
-10%

Донеси ми любовта си

Чарлс Буковски

16.20 лв.
Криминале
-10%

Криминале

Чарлс Буковски

18.00 лв.
Седемдесетгодишно в собствен сос - разкази и стихове
-10%

Седемдесетгодишно в собствен сос - разкази и стихове

Чарлс Буковски

17.10 лв.
Холивуд
-10%

Холивуд

Чарлс Буковски

16.20 лв.

Други книги от Чарлс Буковски

Коментари за "Любовта е куче от Ада"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах