Абонамент за бюлетин
Лъвицата Елза
-10%

Лъвицата Елза

ISBN: 9786197300185
Издател: Вакон
Издадена: 2017
Брой страници: 136
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
И до днес необятните савани на Кения пазят спомена за една изключителна лъвица, доказала, че големите котки не са безразсъдни зверове, а индивиди, способни на дълбока любов и преданост. Историята на Елза започва в първото февруарско утро на 1956 г., когато старшият пазач на дивеча Джордж Адамсън се прибира с три осиротели лъвчета. Суровите природни закони не вещаят нищо добро на беззащитните мъници, затова Джордж и съпругата му Джой осиновяват лъвчето с най-нищожен шанс за оцеляване. В лицето на слабичката, но безстрашна Елза Джой намира сродна душа и между двете неусетно се заражда необикновена дружба, основаваща се на пълно доверие и равноправие.

Идилията им обаче не трае вечно. С годините растящата лъвица все по-силно усеща повика на дивата природа, към която е неспособна да се върне, защото не умее да ловува и да общува със себеподобните си. За да помогнат на лутащата се между два свята Елза, осиновителите й правят невъзможното. След много седмици на обучение тя се превръща в първото опитомено диво животно, което успешно се приспособява към естествената си среда. Лъвицата намира прайд и партньор, но никога не забравя своите спасители и в един прекрасен ден ги навестява заедно с малките си – венец на усилията, положени от Джой и Джордж. За смелия Джеспа, плашливия Гоупа и Малката Елза големите приключения тепърва предстоят.

Трогателното приятелство между съпрузите Адамсън и четириногата им спътница разкрива пред света богатия душевен свят на дивите обитатели и поставя началото на световното движение за опазване на африканската флора и фауна. Прогледнало с други очи, човечеството най-сетне осъзнава, че мястото на Елза и нейните другари не е в цирковите шатри и трофейните зали, а в принадлежащите им по право девствени простори.

-------------------

Това е една от най-добрите истории за животни на всички времена! Защо? Защото е за една лъвица на име Елза, за един приятел, близък, едно любящо създание, което споделя живота на Джой и Джордж, докато те живеят в Кения. Те отглеждат това осиротяло лъвче, което наричат Елза и тя израства и се превръща в най-близъкия им и скъп приятел, в тяхно семейство.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Лъвицата Елза"

Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Изумление и трепет

Изумление и трепет

Амели Нотомб

16.00 лв.
Хигиена на убиеца

Хигиена на убиеца

Амели Нотомб

18.00 лв.
Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Тан Туан Ен

21.90 лв.
Спасителят

Спасителят

Никълъс Спаркс

19.99 лв.

Други книги от Джой Адамсън

Коментари за "Лъвицата Елза"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах