Абонамент за бюлетин
Листопад

Листопад

ISBN: 9789547831131
Издател: Intense
Издадена: 2010
Брой страници: 220
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Велик реалистичен роман от големия класик на турската литература."
Азис Несин

Романът "Листопад" е писан през трийсетте години на двайсети век. Това са първите години на младата турска република, когато се установяват новите порядки в светския живот, докато старите все още не са оживели.
Това е книга, която разказва за есента на живота, за семейните грижи на един порядъчен, отговорен и чувствителен високообразован чиновник.
Али Ръза поразява със своята сила и скромност.Семейството като висша ценност, страхът за децата и смисълът на избора в жизнения път на всеки един са нишките, увлекателно сплетени в тази история.

"Решат Нури разказва уж обикновено, а създава силно запомнящи се и въздействащи персонажи. Поучителен, без да е назидателен, вълнуващ, без излишна сантименталност и удивително реалистичен.
Вечна тема "бащи и деца" тук е представена по драматичен и трогващ начин."
Book Review

Книги, подобни на "Листопад"

Последното убежище
-10%

Последното убежище

Решат Нури

10.80 лв.
Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Другата госпожица Бриджъртън

Другата госпожица Бриджъртън

Джулия Куин

17.90 лв.

Други книги от Решат Нури

Коментари за "Листопад"
АНА - 17/02/2010
Книгата няма нищо общо със серияла. Лицето писало резюмето към книгата явно не е чело самата книга.Изводите му за Али Ръза са тотално противоположни от тези на автора Решат Нури. Тази книга е слаба и изобщо не може да бъде сравнявана с Чучулигата.

Калоян - 16/02/2010
Машалла на „националните” телевизии, че в най-гледаното време задръстват ефира с евтини комшийски сапунки. Евала на издателствата, които яхнаха вълната на евтината популярност и избълваха съответните книги. Е, дано като се напечелят от тях, се сетят да дарят някой лев я на читалище, я за реставриране на църква...

Натали - 16/02/2010
Зависи с какви хора си общуваш. Този сериал се гледа от точно 1.5млн. българи и това определено не са 7 от 10. Аз работя в отдела за връзки с обществеността на една банка и мога да ти кажа, че никой не го гледа освен чистачките. Това, че телевизиите не правят/излъчват почти никаква продукция за интелигните и образованите хора е съвсем друг въпрос. И не започвайте да спорите с мен, защото работата ми е такава, че имам постоянни контакти с хора от медиите. Тези сериали се излъчват точно за жени над 30 години, главно в провинцията (разбирайте необразовани), които да гледат реклами на прахове за пране и да живеят живота си чрез глупавите драми по телевизията, защото са прекалено глупави да управляват собствения си живот. Повечето зрители на този сериал не са в интернет, просто, защото не ползват компютър. Така, че не ми казвайте, че не говоря истината. Вие може и да не сте в тази група, но 80% от зрителите са. Ваше решение е дали да затъпявате пред телевизора. А книгата си струва, макар, че повечето от вас нямаше да я прочетат ако не беше въпросния сериал.

слънчо - 16/02/2010
Много ми харесва филма и ще си купя непременно и книгата

katq roncheva - 16/02/2010
nikoi da ne obijda nito knigata nito seriala !
takuf serial edva li e praven nqkoga
celiq siujet se dobira do nasheto ejednevie i az sam sigorna che ot 10 choveka 7 gledat seriala !
malko po spokoino s kritikite parvo gledaite i chetete togava kritikuvaite ,,,

lala - 15/02/2010
Книгата-да(чела съм я отдавна), сериала-никога. И преди да сте ме нападнали, гледала съм въпросния сериал, така че не базирам мнението си на предразсъдъци. Против цялото това заливане с тези филми съм, защото пропагандират псевдо ценности и сексизъм! И все пак можете да вземете малко пример от тях - вечер, когато седнете на масата със семейството си не се блещете срещу разни Шехерезади по телевизора, ами обърнете внимание на близките си. Нали така правят по тези сериали?

Цветелина - 15/02/2010
Изключително ограничени изказвания прочетох тук - базират се единствено на факта, че по тази книга е направен сериал, при това турски. Е, като сте грамотни и четете книги, защо не прочетете и тази турска класика?! Уж сме толерантни, хора на Европа и 21 век, а някои мнения са доста предубедени...
Разбира се, че ще си купя книгата. Чела съм и "Чучулигата" и всеки, които претендира за обща култура, я е чел и оценил, но не на базата на това дали е турска или американска например. Сигурна съм, че и много други ще я купят. И силно се надявам, че ще схванат посланието й, което едва ли ще е точно предадено в сериала (пък и именно затова изрично се казва, че сериалът е по мотиви от едноименната книга).

Лилит - 14/02/2010
"Дързости красота" не го дават в най-гледането време, което е между 20:00 и 22:00. Честно казано на мен ми писна двете най-гледани телевизий в България да се конкурират и да дават все същите тъпи и скучни предавания и сериали. А за турските книги и сериали, айде в Турция да си ги четат и гледат.

sande - 13/02/2010
А, какво да гледаме - "Дързости красота" ли?
А с кого не легна, в кого не се влюби Брук Лоугън,то не не беше брата на съпруга, не беше свекъра, приятеля на дъщеря и и все се множи- не зная може и с друг да се е каращисала, но вече две,три години не го гледам.
Та с нетърпение очаквам книгата,макар да предпочитам да чета, а после да гледам филма.
Вярвам, че и книгата ще е супер!
ПП.Не се приемам за (голямата част са неграмотни) малцинството на България,което не е ограмотено!Работявмеждународнакомпания и едва ли там биха приели неграмотници!!!

Rositca - 13/02/2010
Вас какво ви притеснява? Каквото искаме ще гледаме и купуваме...
Поне за час -два се откъсваме от ежедневните си грижи... И как може да отричате филма, след като не сте го гледали? А може би го гледате? Тайно? Хахах

стр. 4 от 5
1 2 3 4 5
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах