Абонамент за бюлетин
Листопад

Листопад

ISBN: 9789547831131
Издател: Intense
Издадена: 2010
Брой страници: 220
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Велик реалистичен роман от големия класик на турската литература."
Азис Несин

Романът "Листопад" е писан през трийсетте години на двайсети век. Това са първите години на младата турска република, когато се установяват новите порядки в светския живот, докато старите все още не са оживели.
Това е книга, която разказва за есента на живота, за семейните грижи на един порядъчен, отговорен и чувствителен високообразован чиновник.
Али Ръза поразява със своята сила и скромност.Семейството като висша ценност, страхът за децата и смисълът на избора в жизнения път на всеки един са нишките, увлекателно сплетени в тази история.

"Решат Нури разказва уж обикновено, а създава силно запомнящи се и въздействащи персонажи. Поучителен, без да е назидателен, вълнуващ, без излишна сантименталност и удивително реалистичен.
Вечна тема "бащи и деца" тук е представена по драматичен и трогващ начин."
Book Review

Книги, подобни на "Листопад"

Последното убежище
-10%

Последното убежище

Решат Нури

10.80 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност
-10%

Сингулярност

Балсам Карам

16.20 лв.
Мистерии в Хераклея Синтика

Мистерии в Хераклея Синтика

Ирина Вагалинска

19.00 лв.
Порочни истории - колекция
-5%

Порочни истории - колекция

Ана Хуанг

56.05 лв.

Други книги от Решат Нури

Коментари за "Листопад"
Вики - 08/03/2010
В 85%от коментарите тук проблема е на етносна основа.До кога! Осъзнайте се хора.Хитлеризма си отиде преди 67 год.за да искате "чиста нация"както е искал Хитлер за Германия.От всички коментари до сега лъха на 101% на расизъм.Ами ако живеехте във Франция или в Америка където повечето са негри?Лично аз разделям хората на две: хора и човеци независимо от тяхната етни4еска принадлежност.Пиша ви го като човек от малцинствен етнос.

Мария - 06/03/2010
Кои са тия хубави американски филми? Какво ще кажете за европейското кино и култура, за руските филми и сериали? Много малко са стойностните американски филми. А за екшъните ... права е г-жата, нищо не струват. Аман от насилие...

... - 03/03/2010
Като почнете с вашите простотии тип "американските екшъни" направо ме убивате. Американците имат толкова хубави филми, класики, сериали. Това че не сте ги гледали не значи, че не съществуват. И мен лично ме е срам да гледам тези филми с децата ми. Мъжете доминират над жените, на това ли да се учи дъщеря ми? Не благодаря! Ролята на жената в тези филми е 100 години назад от западния свят.

Аленита - 03/03/2010
Книгата е хубава но сериала е 1000 пъти по хубав.... Някой знае ли къде може да се намери романа Листопад...!?

Мая Иванова - 02/03/2010
Какъв е проблема тук? Американските екшъни по-добри ли са? Убийства, насилие, наркотици, порнография...какво гледаме ние в тях?
Може да е турска "сапунка"Листопад или другите, но е много по-стойностен и НЕ МЕ Е СрАМ ДА ГО ГЛЕДАМ С ЦЯЛОТО СИ СЕМЕЙСТВО, докато другото не мога...

Светлана - 02/03/2010
Нямам нищо против турските сериали, понякога ги гледам, защото са разтоварващи. Обаче сериалът си е сериал, а книгата книга. А тази е СКУЧНА!

Figure - 01/03/2010
Пиле, пиле... може да си образована, но нито звучиш като такава, нито си информирана.

пиле - 28/02/2010
И аз съм образована и интелигентна, с 2 висши образования съм, работя много престижна работа, и харесвам филма :) надявам се да ми хареса и книгата. Филмът е в пъти по-стойностен отколкото, например, латиноамериканските. Нищо, че е турски, мисля че е хубав. Сега се сетих - колко от нас се обличат с турски дрехи и използват турски продукти? Все пак, почти половината стоки на пазара са турски, почти останалата половина са китайски, и това, което остава, са български. Вие като си купувате турски стоки пак ли сте такива тесногръди?!?

нина - 22/02/2010
Сериала Листопад е по хубав и по интересен от това дедо го пеше в книгата..Аз си купих книгата не е лоша,интересна е и тя но в сериала всичко е направено по красиво и интересно и книгата ми се видя малко скучна но все пак ще си я прочена!

маги - 18/02/2010
Какво като сериала е турски. Това са предразсъдъци. Какво искате да кажете че ако беше например американски щеше да е по-интересен, защо защото все гледаме натам ли.... Глупости. Сериала е добър наистина, а имежду другото всичките им сериали забелязвате ли че са достъпни и всеки може да намери едно или друго нещо от себе си от живота си в сериалите им. И може би така се вижда отстрани. А какво да гледаме може би д-р Хаус, той е един такъв като магьосник оправя всичко с магическа пръчка. Или от онези Безследно изчезнали които ти всяват на теб и семейството ти някакъв страх. Или българските.... те са невероятни. Стига гледайте нещата такива каквито са.

стр. 3 от 5
1 2 3 4 5
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах