Абонамент за бюлетин
Листопад

Листопад

ISBN: 9789547831131
Издател: Intense
Издадена: 2010
Брой страници: 220
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Велик реалистичен роман от големия класик на турската литература."
Азис Несин

Романът "Листопад" е писан през трийсетте години на двайсети век. Това са първите години на младата турска република, когато се установяват новите порядки в светския живот, докато старите все още не са оживели.
Това е книга, която разказва за есента на живота, за семейните грижи на един порядъчен, отговорен и чувствителен високообразован чиновник.
Али Ръза поразява със своята сила и скромност.Семейството като висша ценност, страхът за децата и смисълът на избора в жизнения път на всеки един са нишките, увлекателно сплетени в тази история.

"Решат Нури разказва уж обикновено, а създава силно запомнящи се и въздействащи персонажи. Поучителен, без да е назидателен, вълнуващ, без излишна сантименталност и удивително реалистичен.
Вечна тема "бащи и деца" тук е представена по драматичен и трогващ начин."
Book Review

Книги, подобни на "Листопад"

Последното убежище
-10%

Последното убежище

Решат Нури

10.80 лв.
Лека нощ, Джун

Лека нощ, Джун

Сара Джио

19.95 лв.
Къщата на глада

Къщата на глада

Алексис Хендерсън

18.00 лв.
Другата Болейн
-5%

Другата Болейн

Филипа Грегъри

31.35 лв.
Пълно щастие

Пълно щастие

Аманда Проуз

22.00 лв.

Други книги от Решат Нури

Коментари за "Листопад"
АНА - 17/02/2010
Книгата няма нищо общо със серияла. Лицето писало резюмето към книгата явно не е чело самата книга.Изводите му за Али Ръза са тотално противоположни от тези на автора Решат Нури. Тази книга е слаба и изобщо не може да бъде сравнявана с Чучулигата.

Калоян - 16/02/2010
Машалла на „националните” телевизии, че в най-гледаното време задръстват ефира с евтини комшийски сапунки. Евала на издателствата, които яхнаха вълната на евтината популярност и избълваха съответните книги. Е, дано като се напечелят от тях, се сетят да дарят някой лев я на читалище, я за реставриране на църква...

Натали - 16/02/2010
Зависи с какви хора си общуваш. Този сериал се гледа от точно 1.5млн. българи и това определено не са 7 от 10. Аз работя в отдела за връзки с обществеността на една банка и мога да ти кажа, че никой не го гледа освен чистачките. Това, че телевизиите не правят/излъчват почти никаква продукция за интелигните и образованите хора е съвсем друг въпрос. И не започвайте да спорите с мен, защото работата ми е такава, че имам постоянни контакти с хора от медиите. Тези сериали се излъчват точно за жени над 30 години, главно в провинцията (разбирайте необразовани), които да гледат реклами на прахове за пране и да живеят живота си чрез глупавите драми по телевизията, защото са прекалено глупави да управляват собствения си живот. Повечето зрители на този сериал не са в интернет, просто, защото не ползват компютър. Така, че не ми казвайте, че не говоря истината. Вие може и да не сте в тази група, но 80% от зрителите са. Ваше решение е дали да затъпявате пред телевизора. А книгата си струва, макар, че повечето от вас нямаше да я прочетат ако не беше въпросния сериал.

слънчо - 16/02/2010
Много ми харесва филма и ще си купя непременно и книгата

katq roncheva - 16/02/2010
nikoi da ne obijda nito knigata nito seriala !
takuf serial edva li e praven nqkoga
celiq siujet se dobira do nasheto ejednevie i az sam sigorna che ot 10 choveka 7 gledat seriala !
malko po spokoino s kritikite parvo gledaite i chetete togava kritikuvaite ,,,

lala - 15/02/2010
Книгата-да(чела съм я отдавна), сериала-никога. И преди да сте ме нападнали, гледала съм въпросния сериал, така че не базирам мнението си на предразсъдъци. Против цялото това заливане с тези филми съм, защото пропагандират псевдо ценности и сексизъм! И все пак можете да вземете малко пример от тях - вечер, когато седнете на масата със семейството си не се блещете срещу разни Шехерезади по телевизора, ами обърнете внимание на близките си. Нали така правят по тези сериали?

Цветелина - 15/02/2010
Изключително ограничени изказвания прочетох тук - базират се единствено на факта, че по тази книга е направен сериал, при това турски. Е, като сте грамотни и четете книги, защо не прочетете и тази турска класика?! Уж сме толерантни, хора на Европа и 21 век, а някои мнения са доста предубедени...
Разбира се, че ще си купя книгата. Чела съм и "Чучулигата" и всеки, които претендира за обща култура, я е чел и оценил, но не на базата на това дали е турска или американска например. Сигурна съм, че и много други ще я купят. И силно се надявам, че ще схванат посланието й, което едва ли ще е точно предадено в сериала (пък и именно затова изрично се казва, че сериалът е по мотиви от едноименната книга).

Лилит - 14/02/2010
"Дързости красота" не го дават в най-гледането време, което е между 20:00 и 22:00. Честно казано на мен ми писна двете най-гледани телевизий в България да се конкурират и да дават все същите тъпи и скучни предавания и сериали. А за турските книги и сериали, айде в Турция да си ги четат и гледат.

sande - 13/02/2010
А, какво да гледаме - "Дързости красота" ли?
А с кого не легна, в кого не се влюби Брук Лоугън,то не не беше брата на съпруга, не беше свекъра, приятеля на дъщеря и и все се множи- не зная може и с друг да се е каращисала, но вече две,три години не го гледам.
Та с нетърпение очаквам книгата,макар да предпочитам да чета, а после да гледам филма.
Вярвам, че и книгата ще е супер!
ПП.Не се приемам за (голямата част са неграмотни) малцинството на България,което не е ограмотено!Работявмеждународнакомпания и едва ли там биха приели неграмотници!!!

Rositca - 13/02/2010
Вас какво ви притеснява? Каквото искаме ще гледаме и купуваме...
Поне за час -два се откъсваме от ежедневните си грижи... И как може да отричате филма, след като не сте го гледали? А може би го гледате? Тайно? Хахах

стр. 4 от 5
1 2 3 4 5
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах