Абонамент за бюлетин
Листопад

Листопад

ISBN: 9789547831131
Издател: Intense
Издадена: 2010
Брой страници: 220
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 12.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Велик реалистичен роман от големия класик на турската литература."
Азис Несин

Романът "Листопад" е писан през трийсетте години на двайсети век. Това са първите години на младата турска република, когато се установяват новите порядки в светския живот, докато старите все още не са оживели.
Това е книга, която разказва за есента на живота, за семейните грижи на един порядъчен, отговорен и чувствителен високообразован чиновник.
Али Ръза поразява със своята сила и скромност.Семейството като висша ценност, страхът за децата и смисълът на избора в жизнения път на всеки един са нишките, увлекателно сплетени в тази история.

"Решат Нури разказва уж обикновено, а създава силно запомнящи се и въздействащи персонажи. Поучителен, без да е назидателен, вълнуващ, без излишна сантименталност и удивително реалистичен.
Вечна тема "бащи и деца" тук е представена по драматичен и трогващ начин."
Book Review

Книги, подобни на "Листопад"

Последното убежище
-10%

Последното убежище

Решат Нури

10.80 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.

Други книги от Решат Нури

Коментари за "Листопад"
Ева - 09/11/2012
Определено съм разочарована от книгата - почти нищо общо с филма!

Милка Трифонова - 31/08/2011
Прочетох книгата " Листопад " за един следобед.Леко разочарована съм.Героите не са така детайлизирани като в сериала.Не усетих връзката и отношенията между членовете на семейството в книгата , така както са показани в сериала.Сериалът ми харесва повече, но той пък е прекалено дълъг и "разточен " във времето.Хубави са и сериалът и книгата.В края на краищата , сериалът е осъвременен и е само по мотиви от романа.Чела съм романа " Чучулигата" на 16-17г.Сега съм на 48г.Спомням си само, че ми хареса много..Отново я има по книжарниците.Не знам дали да си я купя.

Някой Някъде - 15/11/2010
Докъде стигна тая смотана България! Осъзнайте се бе хора! Спрете да четете и да гледате тия идиотщини! Направо ме е срам да кажа че съм част от тия прости, западнали балкански етноси!

Патриот - 03/11/2010
Това,което турците не успяха да направят 5 века с насилие почти го постигнаха за 20 години с такива тъпи книжки и серилачета

Малвина - 18/09/2010
Някой може ли да ми каже друга книга от този род, че баба иска да и купя и не си пада по секс сцени и такива работи. Нещо друго освен Чучулигат?

Петър - 04/07/2010
Страхотна книга!
Прочетох я на един дъх.

Катя - 24/06/2010
ОМФГ....какво сте луднали по тая книга и смахнатия сериал...абе хора вие не сте наре...вместо да седнете да научите нещо,вие четете тия глупости.Взех книгата от леля ми - стигнах до средата и се отказах да чета...пълна боза - също като сериала!

miteva - 30/04/2010
Прочетох " Чучулигата" през 68-ма година. Цяла нощ четох и плаках. толкова драматизъм. безгранична любов,бях разтърсена от факта. че едно момиче може да обича за цял живот един човек.да преживее препятствия непреодолими почти .да се бори в живота и Господ да я възнагради. Тогава се впечатлих от любовта на бащата към детето макар и загатната. от патриархалното съжителство. от роднинските взаимоотношения в добрия тон. За мен Решат Нури се впи в съзнанието ми. И сега когато попаднах на сериала се зарадвах и много мисля върху отношенията в семейството.между хората. Аз съм българка и съм учила добре история. но много размисъл внесе тази литература в мен в линията на политика и човещина. Били сме под турско владичество. но познавам и турци и българи .които са много добри. и такива които са много лоши. Впечатлена съм от факта. че турския гражданин е по заможен от българския многократно. впечатлена съм от отношенията между самите хора. и както казах от отношенията в самото семейство. Питам се дали в Анадола и други области на Турция са същите хората. със същия манталитет. човещина.Не деля филмите дали са американски. руски - естествено съм русофил. но първо съм ЧОВЕК. Не може ли да сме малко повече добри.Моите родители винаги са ме учили да заставам и на страната на човека срещу когото съм.тогава внимателно да преценя стъпката . която правя. А в моето семейство като птица съм разперила крила над децата си и аз.И ако всеки прави това. децата ще поемат щафетата на доброто у човека .

Unknown** - 11/04/2010
Ния, изглежда и ти не четеш много. В изречението "не си мрадвате мозъка да прочетете нешто.." аз открих две грешки :Х . Иначе и аз съм съгласен с мнението ти.

Ния - 05/04/2010
Има какво да се научи от филма, пак и вие само гледате тея сериалли, не си мрадвате мозъка да прочетете нешто толкова хубаво и истинско от този писател. Никога филма или сериала няма нищо общо със книгата. Самият сюжет е за запазване на семейството и неговите ценности, това което в България рядко се среща. Затова смятам,че дори и да е турска книгата има на какво да ни научи!

стр. 1 от 5
1 2 3 4 5
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах